Анчелоти: Футболът е на път да се самоизяде

17:56
Анчелоти: Футболът е на път да се самоизяде

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е песимистично настроен относно ползите от увеличаването на отборите на световните първенства.

 

Според италианския специалист повечето мачове ще свалят от качеството, което ще доведе до липсата на интерес.

 

"Икономическите интереси във футбола вече оказват влияние върху качеството, защото трябва да играем все повече и повече мачове. Футболът е на път да се самоизяде. Ако има по-малко мачове, ще има повече качество и ние трябва да се стремим към това", каза Анчелоти в интервю за "Зюдойче Цайтунг".

 

"Европейското първенство във Франция е нагледен пример - отборите бяха увеличени на 24 и към много от мачовете нямаше интерес", каза още Анчелоти.

 

Президентът на ФИФА Джани Инфантино вече обяви плановете на централата да увеличи отборите на световните първенства от 32 на 48, считано от 2026 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ross_m1
25.12.2016 15:18

И какво да гледам примерно на Евро 2004 , повечето мачове бяха ПРИСПИВНИ , където Гърция стана шампион след супер дефанзивна игра , да не говорим за посещаемост и стадионите , там бяхме и ние с мача на Италия имаше около 10 000 зрители на стадиона , мача с Дания се игра в няква гора вместо фенове наоколо се виждаха скали , в края на груповата фаза Дания и Швеция се разбраха за 2-2 ЗА ДА ИЗХВЪРЛЯТ Италия , да не навлизам още в подробности все пак е Коледа . Света се променя и футбола се развива и е нормално да се налагат промени , не може да правим световни първенства с по 8 отбора както беше по времето на Карло Анчелоти.

billy_944
25.12.2016 15:52

Явно имаме различни гледни точки за футбол,щом за теб пейзажът около стадионите е по-важен от тактическата игра и конспирациите са на преден план.Прав си Коледа е,за това весели празници!

Ross_m1
24.12.2016 21:41

Татко Карло ми е много симпатичен ,ама не съм съгласен ,да не е гледал някое друго европейско първенство по хокей ? Или може би е разочарован от отпадането на Италия след добрия старт и оправданието е ,че са играли много мачове ,а защо легнаха на ЕЙРЕ ?
Мжд. мача Албания- Румъния лично аз го гледах с голям интерес.

arsen
24.12.2016 21:19

Карло иска да каже,че твърде много отбори понижават интереса към форума_ евро или световно,защото играят слабоизвестни играчи и отбори.Албания- Румъния или Полша-Северна Ирландия са мачове от лятото които едва ли будят интерес освен от собствените си фенове.

Ross_m1
24.12.2016 21:05

Е как да е нямало интерес получи се едно вълнуващо Евро 2016 ,надявам се формата да си остане същия ,просто това е най-доброто , подобен формат беше на световното 1994 година , относно формата с 48 отбора на световно смятам , че също е повече от добър ! Реално мачовете не се увеличават а само отборите , отбора с 7 победи става световен шампион ,както си беше , по този начин ще се избегнат договорките в последните мачове от груповата фаза , ще се класират повече отбори от Европа , може и ние да сме там , лошото е ,че след само два мача ще трябва да стягаме куфарите ,а не след три както си е , но е по добре да отидем на световно и да изиграем два мача отколкото да не излизаме от БГ следващите 50 години.

billy_944
25.12.2016 13:10

Ще те посъветвам приятелски да си свалиш Евро 2000,2004 и 2008 и да изгледаш някой мачове,ако мислиш,че Европейското тази година бе интересно.Лично за мен това Европейско бе най-постното което съм гледал,от чисто футболна гледна точка.През изминалите Европейски всички играеха красив и отворен футбол какъвто предложиха може би само Белгия тази година,а не като Англия и други отбори.Ако наистина си гледал с интерес Албания-Румъния БРАВО,но наистина пусни си някое от тези Европейски,аз съм гледал няколко пъти на касети 2000 и 2004 и наистина си струва-футболът,индивидуалната класа и тактическото надиграване са просто на друго ниво.Колкото до мнението на Дон Карло,съм напълно съгласен,с всичките идиотщини от Китай,идеята последният кръг от ВЛ да е в Азия и всичките изчисления по финансовите параметри просто погубват динамиката и същината на този спорт!