Пирин с глоба от 8000 лв, Пажин - аут за два мача

18:51
Пирин с глоба от 8000 лв, Пажин - аут за два мача
Пирин Благоевград отнесе санкция от общо 8000 лева от Дисциплинарната комисия на Българския Футболен съюз. "Орлетата" са наказани един път за нанесени обиди към длъжностни лица от страна на изпълнителния директор на тима Малин Халачев с имуществена санкция в размер на 5000 лева след срещата със Славия. За изказвания в средствата за масова информация, засягащи етиката и морално етичните изисквания, Комисията наказа президента на ФК Пирин Николай Галчев с глоба от 3000 лева.

За хвърлени предмети са глобени с по 1000 лева отборите на Монтана и Локомотив Пловдив.

Футболистът на Локомотив Мездра Предраг Пажин "гори" за два мача и е глобен с 5 000 лева заради поведението си срещу съдията на срещата с Локомотив София. Траян Дянков пък ще пропусне една среща на Черноморец Бургас и ще бъде глобен с 200 лева за червения си картон от срещата с Берое.

За нанесени обиди от служебно лице към длъжностни лица, ДК на БФС наказа Септември Симитли с глоба от 2000 лева. За нанесени обиди към длъжностни лица, старши-треньорът на Ком Миньор Димитър Стоилов е лишен от правото да изпълнява своите функции от името на отбора за три срещи и трябва да заплати 500 лева глоба. За хвърлени предмети, отборът на Ботев Враца е глобен с 500 лева.

ДК наказа и двама играчи, състезаващи се елитната юношеска група до 17 години. Григор Григоров от Славия е наказан за три срещи, Аян Садъков – младши от Локомотив Пловдив получи наказание от среща лишаване от състезателни права.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация