Докато смъртта ни раздели

14:45
Докато смъртта ни раздели

“В радост и мъка, в добро и зло, в здраве и болест, в богатство и бедност, докато смъртта ни раздели”. Не е задължително да се венчаете, за да усетите тежестта и силата на тези думи. Много хора разсъждават по този начин спрямо любимите си футболни отбори, защото тези неща просто се чувстват.

 

В случая те попадат право в целта. Марк Алисън бе верен до последно на любимия си тим - шотландския първодивизионен Еърдриониънс, или просто ФК Еърдри. Привърженикът загуби битката с рака, но съмишлениците му намериха прекрасен начин, с който да почетата паметта му и да покажат, че любовта и отдадеността към любимия отбор е над всичко.

 

Марк Алисън

 

Ликът на Марк ще изгрее на фланелката на Еърдри благодарение на кампания на тръста на привържениците на клуба. По време на борбата си с тежкото заболяване Марк е бил в основата на събирането на над 70 000 паунда за други благотворителни каузи, свързани със заболяването.

 

До края на сезона на белите домакински екипи на Еърдриониънс ще присъства ликът на Алисън, както и неговия подпис. Новият спонсор на отбора до края на сезона е именно въпросния тръст на привържениците, който междувременно ще продължи да набира средства за благотворителност. Мотото на кампанията е “Диамантите са завинаги”, а цената на фланелките ще бъде 45 паунда за възрастни и 35 паунда за деца. Желанието на феновете е да покажат, че заветът на Марк се простира далеч отвъд футбола.

 

Еърдри се намира на второ място в дивизията си, като има равни точки с първия в подреждането - Ливингстън. Футболистите вече изиграха и първия си мач с новите фланелки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация