Лацио се доближи на точка от Рома след бой над Фиорентина (видео)

00:18
Лацио се доближи на точка от Рома след бой над Фиорентина (видео)

Лацио спечели по категоричен начин едно от трудните си домакинства в Серия А. В 17-ия кръг на калчото римляните на Симоне Индзаги надиграха Фиорентина с 3:1 и по този начин си отмъстиха за миналогодишното поражение на „Олимпико“, когато „виолетовите“ триумфираха с 4:2.


"Бианкочелестите" изиграха безкомпромисно първо полувреме и малко по-слабо второ, като показаха много повече хъс и желание за победа отколкото съперника. Фиорентина изпусна решителния си миг в началото на втората част, когато получи дузпа, но Йосип Иличич не успя да реализира.


Лацио подложи съперника на методичен натиск още с първия съдийски сигнал и подходи търпеливо в търсене на първия гол. Той дойде в 23-ата минута след брилянтна комбинация на трима от ключовите играчи за домакините. Фелипе Андерсон бе с топката отдясно и много добре намери коридор за пас по тревата към Сергей Милинкович-Савич в наказателното поле. Младият сърбин още с първото докосване пусна успореден пас наляво, а Балде Кейта притича и от движение с диагонален шут порази мрежата на Чиприан Татарушану – 1:0. Това бе петият гол за нападателя от началото на кампанията, с което той изравни най-доброто си постижение в рамките на един сезон.


Фиорентина не успя да създаде почти нищо в предни позиции освен един изстрел с глава на капитана си Федерико Бернардески, който бе спасен рутинно от Федерико Маркети. За сметка на това Ненад Томович с глупаво единоборство в продължението на първата част заработи дузпа за Лацио. Лукас Билиа застана зад топката и не сбърка за 2:0.


Треньорът на флорентинци Пауло Соуса реагира на почивката и извади Томович от игра, за да пусне халфа Себастиан Кристофоро. Тъкмо уругваецът бе причината Фиорентина да стигне до дузпа в 48-ата минута. Бернардески опита пробив между няколко играчи отляво и загуби топката, но неразбирателство позволи на Кристофоро да стигне първи до нея. Билиа посегна много наивно и фаулира играча на съперника. За късмет на опитния халф Маркети беше блестящ под рамката при изстрела на Иличич. Словенецът потърси долния ляв ъгъл, а италианският национал се хвърли в мощен плонж и изби.


Фиорентина все пак намери сили да намали в 64-ата минута, когато Кристиан Тейо проби отдясно опита шут, който бе блокиран и отиде в краката на Мауро Сарате. Бившият играч на Лацио скъса мрежата при гола си, а с ръка до ухото провокира феновете по стадиона да го освиркват.


Всичко за гостите обаче приключи в 90-ата минута, когато Чиро Имобиле се понесе с топката в контраатака. Той напредна и комбинира вляво със Стефан Раду, който нахлу в наказателното поле и със силен диагонален шут прониза Татарушану за 3:1.


Така Лацио излезе на трето място в класирането с 34 точки, с колкото разполага и вече четвъртия Наполи. "Орлите" изостават само на точка от градския си съперник Рома, който заема втората позиция.  Фиорентина, с 26 на сметката си, остава на 8-ата позиция.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация