Барса сгази Еспаньол, Суарес вкара два (видео)

23:52
Барса сгази Еспаньол, Суарес вкара два (видео)

Барселона победи Еспаньол с 4:1 на стадион "Камп Ноу" в каталунското дерби от 16-я кръг на Примера дивисион.


Главен арбитър на срещата бе Антонио Матеу.


Домакините стигнаха до първата опасна атака в седмата минута, когато Луис Суарес разтегли вляво за Неймар, той напредна и пусна на далечната греда за Лионел Меси, но шутът на аржентинеца се оказа неточен.


Момчетата на Луис Енрике държаха нещата под контрол и в 18-ата минута откриха резултата напълно заслужено. Андрес Иниеста хвърли разкошен пас зад защитата за Луис Суарес и уругваецът направи чудесно първо докосване, за да матира Диего Лопес с удар в долния ляв ъгъл.


В средата на първата част Лионел Меси шутира от пряк свободен удар, но право в стената. Еспаньол продължи да се защитава много компактно и да не позволява на своя далеч по-именит противник да стига до други голови положения. Меси получи още една възможност, но би мощно по диагонала.


Десетина минути преди почивката Хави Лопес получи подаване от Диоп и стреля мощно, но покрай дясната сглобка на вратата на домакините.


Малко след почивката Меси си пое около дъгата и стреля фалцово, но покрай целта. След това Лео подаде за Суарес леко вляво, но уругваецът беше блокиран. Неймар пробва късмета си, но все още не беше настроил своя мерник.


В 67-ата минута Суарес удвои аванса на своите, но целият стадион стана на крака за Лео Меси. Аржентинецът финтира четирима противници и стреля в тялото на Хименес. Вторият вратар на гостите спаси, но Луис Суарес направи успешна добавка!


Още при следващата атака на Барса Меси повтори упражнението! Той слаломира между четирима играчи на гостите и загуби баланс, но втурналият се на скорост Жорди Алба разстреля вратаря по диагонала!


Еспаньол все пак стигна до почетен гол десетина минути преди края на редовното време, когато Давид Лопес завърши майсторски бърза контра на своя отбор.


В 86-ата минута Меси отново скри топката на Еспаньол, но този път реши да стреля само по диагонала. Топката мина покрай десния страничен стълб.


В последната минута на редовното време обаче прошка нямаше и Меси записа името си сред голмайсторите. Той напредна, игра на двойно с Луис Суарес и вкара от въздуха.


Така бе оформен и крайният резултат. Барселона събра 34 точки и се доближи на три пункта зад лидера Реал Мадрид. "Кралете" са с мач по-малко, тъй като днес играха финал на Световното клубно първенство.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
19.12.2016 10:29

Освен мен... смисъл Меси и аз *lol* Иначе... страшен е, наистина!

Futbolfen
19.12.2016 08:52

наблюдавали сме милиони, но това което прави меси е просто извън възможностите на човешката раса, да е здрав и все така, весели празници на всички

gordon_shumway
19.12.2016 00:33

Магията на Меси!
Гледал съм мачове с Роналдиньо, Зидан, Феномена, Кройф, Платини, Марадона, Пеле, Еузебио и т.н. - може би няма велик футболист, на който да не съм гледал мачове, пък било то и на записи от старите ленти, но никога не съм виждал такъв футболист като Меси!
Наистина можем само да се радваме, че сме му съвременници и можем да се насладим на този извънземен талант - да се надяваме, че ще поиграе поне още 5-6 години за да ни радва!

MaLkO_LuD94
19.12.2016 00:00

Извънземен Лео който каквото ще да говори но това което прави с топка в крака никой друг не го може *confused*

tishowinner2
19.12.2016 11:48

Напротив има 1 който може, но той вече не играе. Той също носеше номер 10 в Барса.

Hitchhiker1902
19.12.2016 00:23

Факт! Удоволствие е да се гледа. Меско безспорно е футболен гений, но на мен ми е малко тъпо, когато покрай него един Иниеста минава незабелязан. А напоследък влиянието на Андрес върху играта (и резултатите) ви май е по-голямо...