"Светците" триумфираха в южняшкото дерби след обрат

17:45
"Светците" триумфираха в южняшкото дерби след обрат

Саутхямптън победи АФК Борнемут с 3:1 като гост на стадион "Виталити" в южняшкото дерби от 17-я кръг на английската Висша лига.


Главен арбитър на двубоя бе Марк Клатънбърг.


"Черешките" нанесоха първия удар в шестата минута, когато Ейк се пласира много добре и успя да засече с глава центриране на Уилшир. Фостър също не успя да се намеси добре, след като топката влезе до близкия му ъгъл. Гостите обаче реагираха бързо и в 14-ата Райън Бертранд изравни, след като сам проби отляво, финтира двама бранители и стреля точно в ъгъла.


След около половин час игра Редмънд пропусна да направи пълен обрат, след като получи от Бертранд, но стреля встрани от целта.


В 48-ата минута обратът стана факт, след като Джей Родригес засече отблизо центриране на Стивън Дейвис, който се появи в игра за началото на второто полувреме. Буфал също имаше голям принос за това попаение, тъй като изведе с пета северноирландеца, преди той да асистира за гола. В 58-ата минута Боруц спаси "черешките" от трети гол, след като изби удар от пет-шест метра на Родригес. Десетина минути след това пък Ейк изчисти от голлинията шут на Хьойберг.


Пет минути преди края "светците" логично сложиха край на интригата, след като Джей Родригес вкара трети гол след страхотен удар от границата на наказателното поле.


Саутхямптън заема седмо място с актив от 24 точки. Борнемут е десети, с 21 пункта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ordinary
18.12.2016 18:37

Много красиво изпълнение на Джей Родригес !