Разбира се, че ударих Леман, но той ме удари пръв!

14:00
Разбира се, че ударих Леман, но той ме удари пръв!
Вратарят на Щутгарт Йенс Леман може да получи дисциплинарно наказание заради сблъсъка без топка със защитника на Борусия Дортмунд Невен Суботич.

Леман остана с разбита устна, след като дуото се спречка в 44-а минута на мача, завършил 1:1. Инцидентът не бе видян от рефера Хелмут Флайшер, който не го включи в своя доклад за мача, но инцидента бе видяно ясно по телевизията.

В изявление на сайта на Германската футбола асоциация се казва, че дуото е действало неспортсменски и насилствено и се добавя, че "Леман е ударил нарочно Суботич по задната част на главата с десния си лакет, на което Суботич реагирал с удар по лицето на Леман с ляв лакет."

От двамата бе поискано да обяснят писмено своите действия. Леман пък заяви:

"За 20 години, никой не бе успял да ми счупи челюстта или да ми избие зъб, но този път нещата бяха много близко. Ако аз бях направил нещо такова, щяха да ме накажат за осем седмици. Нямам идея какво тренират тези хора."

Суботич пък призна, че е имал контакт с Леман, но допълни, че е отговорил на удара на Леман:

"Разбира се, че ударих Леман, но той ме удари пръв! Не беше все едно съм го ударил с 250 км/час. Той пък трябваше веднага да пада на земята."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация