Боксова легенда: Кубрат няма шанс срещу Джошуа

11:22
Боксова легенда: Кубрат няма шанс срещу Джошуа

Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 Петър Лесов смята, че в момента Антъни Джошуа е най-добрият боксьор в света в тежка категория.

 

"Не виждам той да има някаква конкуренция. Антъни е млад, с експлозивно кроше, изчистен и много здрав физически. На моменти дори ми напомня на младия Майк Тайсън. Много умно води срещите си, като знае точния момент, в който да натисне съперника и да го нокаутира. Статистиката на Джошуа говори сама - 18 мача, 18 победи с нокаут и световна титла, която вече на два пъти защити.

 

Именно заради това аз съм на мнение, че в момента няма боксьор в света, който да му се противопостави. В това число се включва и Владимир Кличко, с когото ще се бие през април догодина. Убеден съм, че до шестия или седмия рунд ще има нокаут в полза на Джошуа.

 

В интерес на истината забелязах Антъни още през 2011 година на световното първенство за аматьори в Баку. Тогава ми се смееха, когато казах, че той ще бъде новата звезда в тежка категория.

 

И в този ред на мисли няма как да не споменем и Кубрат Пулев, който по всяка вероятност догодина ще има мач с Джошуа. В никакъв случай няма да се подлъжа по патриотизма и да кажа, че Кобрата има шанс. По-скоро може да издържи 12 рунда, но за победа трудно може да се говори. Пулев има по-големи шансове за победа, ако се организира реванш срещу Владимир Кличко. Украинецът вече е поизхабен като боксьор и предпоставките за победа на Кубрат са много. Преди това обаче е необходимо да проведе още един мач, но този път със силен съперник. Защото, ако трябва да сме честни, боят му със Самюел Питър беше меко казано несериозен. Просто нигериецът беше далеч от класата на Кобрата. За да се бие с Джошуа, на Пулев му трябва опит.

 

В момента на света има само един боксьор, който може да създаде проблеми на Антъни и това е Александър Поветкин, който в кариерата си има само една загуба от Владимир Кличко и то заради грешно избрана тактика.

 

Хубавата новина е, че тежката категория започва да става интересна, а за това голяма заслуга има Джошуа", коментира Петър Лесон за "Меридиан Мач".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

val_gg
12.12.2016 22:23

Nasko_Chelsea92

Ако предизвика Паркър, по-рано ли ще се бие, отколкото да предизвика Джошуа или Кличко, които ще могат да се бият след септември..И Кобрата освен Паркър и победителят Кличко-Джошуа, може ли да предизвика Уайлдър?И ако Кличко спечели, Кобрата освен вакантната може ли да предизвика Джошуа за неговата титла?И последно има ли значения от 4-те титли, коя е по-важност най-отгоре?

Nasko Chelsea_fan
13.12.2016 00:09

ОФИЦИАЛНО : КОБРАТА ЩЕ ЧАКА АКО ИСКА ДА СЕ БИЕ С ДЖОШУА Кубрат Пулев със сигурност ще изчака победителя от двубоя Владимир Кличко - Антъни Джошуа, за да се боксира за титлата на Международната боксова федерация в тежка категория. Снощи в Манчестър промоутърът Еди Хърн за пръв път обяви, че е постигната договорка за двубоя между украинеца и англичанина. Тази среща трябваше да се проведе още през декември. Сега 40-годишният ветеран ще има възможност да докаже, че още го бива на 29 април на стадион "Уембли". В тази среща ще бъде заложена титла на Джошуа, а в добавка ще бъде разигран и титлата на Световната боксова асоциация. Съществуваше малък шанс Кобрата да играе директно с Джошуа, ако отново беше пропаднал двубоят с Кличко. При така стеклите се обстоятелсва българинът ще трябва да почака най-рано до септември, ако иска да се бие за пояса на англичанина. Пред него има и други възможност. Той може да предизвика някой от другите шампиони. Най-актуален изглежда вариантът с Джоузеф Паркър, който е носител на титлата на Световната боксова организация. Новозеландецът спечели короната с успех срещу Анди Руиз - младши.

Futbolfen
12.12.2016 19:57

джошуа- кличко на уембли 2017 Пулев-Андрея един бог знае *lol*

RoSKo0o0
12.12.2016 19:04

Е, как бе... Уайлдър според мен е по-добър от Джошуа, щото буквално е непредсказуем. Ама, чак да няма конкуренция. Уайлдър има много повече опит също, а това не е за подценяване.

val_gg
12.12.2016 17:15

След като Кличко загуби от Фюри в договора имаше реванш, но Фюри се омаза,та Джошуа ако победи, реванш с Клично не би трябвало да има и Джошуа ще защитава едната от титлите си срещу Кобрата, който вече е претендент..Кличко те първа трябва да се бие с др противници, за да стане отново претендент нали?
Това , което на мн от нас ни се иска е да има мачове между джошуа, кличко,кобрата, уайлдър, поветкин..
И някой запознат ли е какво става с Поветкин и Фюри, след като са ги спипали, какво е наказанието и кога могат пак да са на ринга?

val_gg
12.12.2016 17:09

А някой запознат ли е с начина по-който ставаш претендент не само за мача, който ще се състои за Кобрата следващата година, за него ми е ясно, Нали са 3 титли, Джошуа, Уайлдър и титлата, която Кличко загуби и за която ще се бие с Джошуа..Кобрата неможе ли да предизвика Уайлдър?Как стоят там нещата с претендентите? Наистина Джошуа е неподходящ за нашия-мн бърз, изчистен и експлозивен..
Тъпо става с тези допинг простротии...мн ме е яд че нямаше маш межди Поветкин и Уайлдър, че да видим качествата на американеца, който се е надул като балон, че бие боксови подбрани круши..Едно време Тайсън се биеше постоянно, а сега 1-2 мача 1година..И ако Джошуа победи Кличко може ли да предизвика Уайлдър, да обедини титлите..

Nasko Chelsea_fan
12.12.2016 21:22

Кобрата има два варианта пред себе си : първия е да чака победителя от Кличко и Джошуа и да се срещне с него не по-рано от септември догодина и втория вариант е да предизвика Джоузеф Паркър за титлата на WBO.

Nasko Chelsea_fan
12.12.2016 21:11

Всъщност са четири важни федерации : IBF, WBA, WBO и IBO. Шампиони на тези федерации са : Антъни Джошуа, вакантна, Джоузеф Паркър, Дионтей Уайлдър.

vasilis5454
12.12.2016 11:40

Лесов за България е постигнал много и е много адекватен човек. Напълно споделям мнението му и да ви кажа честно той трябваше да продължи да си работи с националите. Анализът му за евентуален мач`на Кобрата с Джошуа е напълно адекватен. Не се е подлъгал по патриотизма, но не съвсем. Ако трябва да е напълно откровен би казал, че максимумът на Кубрат е да изкара до средата на мача, но не и 12 рунда. Относно това кой би могъл да бие англичанина, това освен Поветкин са : Хей(жалко за пропиляното време), Уайлдър( заради убийствената деснячка и физически данни), Кличко (заради опита и прецизните засичащи удари), Паркър ми е спорен ,но определено има качества за шампион( бих го определил като по-лоша версия на Джошуа) и да не отписваме все пак Фюри, който за такъв гигант има завидна подвижност. Антъни е явление в бокса. Дори и да падне ще се върне по-силен, защото е адекватен човек и се труди в правилната насока. Земен, скромен и трудолюбив. Все още млад за тежката няма смисъл да избързва с мачовете. Молина може и да не е мн по-добър от Питър, както някой се изказа по-долу, но нашият ще чукне 36 скоро и няма какво да чака вече.А за ямурлуците смейте се, ама не виждам кой наш боксьор скоро ще събере 14 000 в зала. Лек ден!