Пламен Марков се завръща в ЦСКА

10:57
Пламен Марков се завръща в ЦСКА
Бившият селекционер на България Пламен Марков ще заеме бутафорна, но доста благозвучна длъжност в ЦСКА. В близките дни севлиевецът ще бъде назначен на поста спортно технически директор. Интересната подробност обаче е, че той няма да има никакъв допир с първия отбор и на практика няма да бъде началник на старши треньора Любослав Пенев, съобщава "Меридиан мач".

Марков ще отговаря за координацията между представителния тим и детско-юношеската школа, както и за... трансферите на тима, които са изцяло в правомощията на наставника.

По този начин бившият халф на "червените" ще изземе единствено част от функциите на селекционера Методи Томанов и шефа на ДЮШ Георги Велинов.

Назначението на Пламен Марков отлага на този етап привличането на холандски специалист, който да консултира работата с подрастващите таланти, а и е в отговор на настояването на новия министър на спорта Свилен Нейков. Именно съпругът на олимпийската ни шампионка по гребане Румяна Нейкова е използвал добрите си контакти с босовете на ЦСКА и е пожелал те да дадат някакъв пост в управата на клуба на безработния му приятел. Както е известно, Нейков бе част от треньорския екип на "армейците", когато начело бе Пламен Марков. Настоящият министър отговаряше по това време за физическата подготовка на отбора.

Интересната подробност е, че на този етап Любослав Пенев е нямал нищо против назначението на Марков. Двамата работиха заедно и в националния отбор, където именно севлиевецът покани племенника на Димитър Пенев за свой асистент.

Към днешна дата не е напълно сигурно, че Пламен Марков ще започне работа на "Армията". Възможно е бившият национален селекционер да откаже поста именно заради бутафорните си функции.

На път е да се осъществи третото завръщане в Борисовата градина на севлиевеца. В периода 1992-1993 година той бе спортен директор на "червените", а наставник на тима бе Цветан Йончев. През есента на 1995 и през 2006 година специалистът бе треньор на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
25.08.2009 19:06

Е няма що.А аз си мислех,че само Батков прави глупости *smile*