Спират водата на "Лазур", Нафтата в несъстоятелност

18:43
Спират водата на "Лазур", Нафтата в несъстоятелност

Нефтохимик Бургас изпадна във финансови затруднения още преди да е настъпила паузата в Първа професионална лига.

 

Клубът настоява да получи финансова помощ от 1.5 милиона лева от общината, твърдят местни медии. А водоснабдяването на стадион "Лазур" най-вероятно ще бъде спряно в следващите дни заради неплатени сметки. Според БТА спирането на водата ще стане в понеделник, когато е първи работен ден от следващата седмица.

 

Собственик на стадиона е Митко Събев, а Нефтохимик Бургас 1962 го наема за своите мачове. Отборът, който попадна в елита заради преформатирането на А група през лятото, заема предпоследното 13-о място в класирането.

 

Един от ръководителите на клуба Николай Тодоров е имал снощи среща с общински съветници от различни политически сили, на която е поискал около 1.5 милиона лева помощ. С тях клубът иска да покрие разходите си за мъжкия отбор и школата.

 

Нефтохимик няма спонсори, а хората, обещали да помагат във финансирането го правели с много по-малки суми от предвиденото. Австрийската компания "Кроношпан" категорично отказва да финансира футболния клуб, съобщава БТА.

 

През лятото отборът стана общински, но не и за да бъде финансиран от община Бургас, която няма такива възможности. Местната власт трябваше да бъде гарант, а клубът сам да си търси спонсори. Именно това е било напомнено от общински съветник от ГЕРБ.

 

Бившият президент на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев, който е общински съветник, определил искането на Нефтохимик като нахалство, пише местният сайт flagman.bg.

 

Следващото заседание на Общинския съвет в Бургас е на 20 декември, а изгледите за финансова помощ, дори и тя да бъде минимална, не са никак големи, коментира агенцията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cfc93
10.12.2016 10:30

Футбола ни трябва да стане аматъорски, така ще остане само насладата от футбола за хората и ще се спре с всякакви далавери, комисионни, боища, викни този или онзи в националния и всякакви глупости. Царят отдавна е гол.

P.S: Единственно Лудогорец може да бъде окачествен като професионален отбор, навсякъде другаде нещата се правят от днес за утре с цел гореизброените неща.

Bilyan86
10.12.2016 00:33

УИНЪР, да бяхте драснали и няколко реда за мача на Нефтохимик и Ботев ли???