ЦСКА дава 40 хил. евро на Гунлаугсон

08:59
ЦСКА дава 40 хил. евро на Гунлаугсон
ЦСКА ще плати четири заплати на нападателя Гардар Гунлаугсон, за да се спаси от тежестта му. Ръководството на червените трябва да даде 40 хил. евро на исландеца, научи "Дневник" от сигурен източник.

Гунлаугсон, който е по-известен като мъж на модела Асдис, отколкото като футболист, получава най-високата заплата в състава на Любо Пенев. Гунлаугсон взима по 10 хил. евро на месец, което е значително над 6-хилядния таван, наложен от "Титан".

Освен това исландският нападател, доведен на "Българска армия" от бившия президент Александър Томов, има клауза в договора, според която заплатата му се увеличава всеки сезон. А контрактът му изтича през 2011 г.

В преговорите между двете страни Гунлаугсон първоначално поискал да получи накуп шест заплати, докато червените бяха склонни да му преведат три. В крайна сметка има разбирателство за четири месечни възнаграждения.

Подобна е ситуацията и с вратаря Даниел Беконо, който получава заплата, без да стъпва на терена. Камерунецът беше титуляр под ръководството на Димитър Пенев миналата година. Скоро се очакват договорки с други двама чуждестранни футболисти - португалеца Зе Руи и аржентинеца Херман Пиетробон.

Ръководството ще направи двоен удар, ако се раздели с четиримата. Освен че ще спести много пари, клубът ще освободи няколко места за картотекиране на чужденци извън ЕС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MeToDueB
25.08.2009 13:31

той няма да ни липсва, но жена му със сигурност ! *joking*

nasran_chorbar
25.08.2009 10:44

ТЪрябваше да остане до 2011 *joking* Ще ни липсва този "футболист" от "Великия отбор"...