България изпревари Сърбия и Казахстан в европейската ранглиста

09:30
България изпревари Сърбия и Казахстан в европейската ранглиста

С равенството на "Парк де Пренс" Лудогорец събра коефициент само за този сезон от 7.800. Това му отрежда 38-о място в ранглистата на УЕФА за кампанията.


За сравнение - лидер е Барселона с 21.324. Общият коефициент на Лудогорец (формира се от участията в последните пет години в евротурнирите) е 33.125.


Това означава 56-а позиция в подреждането, в което първи е европейският щампион Реал Мадрид - 159.314. Въпреки отличното си представяне до момента Лудогорец все още е далеч от най-доброто постижение на Левски. През 2007 година сините имаха на сметката си коефициент от 38.112.


Благодарение на игрите на разградчани България вече заема 27-о място с коефициент 15.625. Страната ни изпревари Сърбия, която вече няма останал участник в евротурнирите, както и Казахстан -активът на тази държава може да бъде увеличен от Астана на Станимир Стоилов в последния мач от груповата фаза на ЛЕ, но тимът на Мъри не се класира на 1/16-финалите.


Към момента 17-ото място в ранглистата на УЕФА, което дава право на пет участници в евротурнирите, изглежда трудно достижимо. Сега то се заема от Румъния, която има коефициент от 23.950 и той продължава да расте - два тима от тази страна все още не са приключили участието си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Teemo
09.12.2016 00:02

Лудогорец е национална гордост.
Домусчиев е национална светиня.
Няма друг Бог освен Лудогорец и Домусчиев е неговия пророк !
Всички са длъжни да ги венцеславят и крива дума да не хортуват. 😳

Nelly_Lazio
08.12.2016 21:00

сърбия и казахстан . . . леле край : Х хаха много силни първенства и национални отбори хах

DuX4o0
08.12.2016 17:43

До коментар [@comment 1940646] от [@user ivanov1982]:

Не аз се заядох пръв.Пръв ти нарече тъпанари нас дето хулим Лудогорец.Аз лично си написах мнението,защото заставам зад него.Не лицемернича,да говоря колко много подкрепям Лудогорец,защото не го правя.Не ги харесвам и това не ме прави тъпанар.Намразил съм ги още от как Дяков големия капитан наплю Стойчев в лицето на един от мачовете Левски-Лудогорец.Батков може и да говореше глупости,но не се изхвърляше като Домусчиев. Колкото до София нямат 2 млн,камоли 3.Ти едва ли не изкара останалата част от страната празна. *smile*

ZPM
08.12.2016 16:13

Лудогорец бил единствения лъч светлина. Лудогорец бил това, Лудогорец бил онова. Лудогорец с нищо не ме карат да се гордея и да изпадам в изкуствени състояния на възхищение и благодарност подобно на превземките от долните коментари. Който иска да се кефи на Лудогорец, само да не дава наклон на останалите. Не мразя Лудогорец и не завиждам на постигнатото от тях, но в никакъв случай не ме карат като отбор да се гордея с нещо, което са направили. Разбирам феновете на Лудогорец, но останалите с изкуствени превземки и радост предивзикват само съжаление.

rimlianin
08.12.2016 12:19

Лудогорец продължава да е единственият лъч надежда в залязващият български футбол !

DuX4o0
08.12.2016 11:42

Аз съм един от тези дето ги хейтваше.И пак ще си ги хейтвам.Не може да влизат да ми плюят по Левски на мачовете с Марибор,а аз после да им се кланям.Айде малко реално да гледаме.Успяват хората,но не може да плюят,а да очакват разбиране.Не и от моя страна.Да не говорим,че като хейтър поне не съм лицемер.Да казвам колко ги подкрепям и накрая стадионите им в А група празни.Да не споменавам пак 50 000 хиляди срещу Реал и в същото време 0-та човека в Стара Загора.Къде отидохте тогава всички ? 1 да беше отишъл.Като си подкрепяте отбора,подкрепяйте го винаги.Не само когато вдига коефицента на България в Европа *smile*

nikolaigalata
08.12.2016 19:54

Двама , трима говорили против Левски и ти сега се хващаш за тези изказвания . Винаги ще има такива хора от различни отбори , които да се изказват така негативно . Да не обръщаме внимание на това , а да гледаме какво позитивно може да се направи в нашия роден футбол. Да поощтряваме положителните неща и да посочваме грешките и недостатъците ,за да можем да се развиваме .

stefanBG111
08.12.2016 18:21

Йовов ти ли си. Кога ще престанете с този хейт бе хора, Левски и ЦСКА къде са, едните не знаят какво иска, другите вече ги няма, има някакъв новосформиран клуб, който е известен повече с цирковете си и разни приказки отколкото с футбол. Всички медии поздравиха Лудогорец за тяхното представяне. Да Лудогорец имат много пари, но важното е в един отбор да знае как да ги инвестира и те го правят за разлика от ЦСКА и Левски, които повече приличат на циркови отбори, а не футболни. Ганчев само подкупи феновете да припознаят друго ЦСКА, и хич не му дреме.Едно голямо Браво на Домусчиеви на това което правят с Лудогорец, другите и по точно Левски и ЦСКА да вземат пример, а не само да плоят по Лудогорец, защото те са единствения светъл лъч в футбола ни, трупат коефициент за България и единствено те ни доставят радост. И аз искам повече БГ отбори в Европа да участват, но ако продължават с цирковете няма да са на мястото на Лудогорец колкото и да им се иска на Левски и ЦСКА.

lilikoli
08.12.2016 15:19

Само с публиката ще си останете *lol*

DuX4o0
08.12.2016 13:20

София не е двумильонен град и освен това в София няма само един отбор.Да не говорим,че Софийските отбори никога не са оставали без публика и няма да останат.Колкото до хейта беше още преди мача,не след това.Като говориха клавиатурните фенове (те в Разград други нямат) как щели да се радват Левски да отпадне.Колкото до Домусчиев,извинявай ама говори адски много глупости.Окей върви му отбора добре,но да излиза да твърди,че били източноевропейски град,извинявай,ама... : )

rimlianin
08.12.2016 12:24

Браво , много добре казано , дано повече хора мислят като теб

stan_the_great
08.12.2016 12:11

Ти от коя планета си се пръкнал? Някой хейтил в интернет и сигурно говориш за този сайт и потребителят Ординари и вече голямата работа дето станала, дай и аз да не оставам по-назад*lol**lol* Кога ще пораснете бе, хора? Или пък за Кирил Домусчиев? Празен стадион? Стадионаът им в момента е за малко над 8000 седящи места, а се предоставят седалки и за гостуващите отбори-виж колко е населението на Разград. В домакинствата си редовно имат поне 2000-3000 души по стадиона, а в дербитата е почти изцяло запълнен. А да видя каква публика имаха във Франция срещу ПСЖ, която на два момента от мача надвикваше тази от Франция и естествено франсетата не знаеха какво да правят и почнаха да освиркват българите в публиката, за да заглушат скандиранията им. В тази София вече с близо 2 млн жители колко души имат по стадионите Левски и ЦСКА в такъв тип мачове срещу слабите отбори в А група? Направи едно съотношение посещаемост : капацитет на стадиона и да видим дали Лудогорец отстъпват толкова драстично на столичните "грандове"*nerd* Отговорът е категоричен-НЕ!! И как очакваш да не тролват Левски, след като отпадна още в самото начало на ЛЕ от Марибор? Все едно не се изля един куп помия, когато Лудогорец отпадна от Милсами с онзи анонимник Рибейро.. радвайте се бе, хора, един клуб действа по европейски образец( да не би Лудогорец да разполага с някаква супер школа към този момент,че да налага млади българи- та тя се развива качествено едва от 4-5 години..да не говорим, че Домусчиев ще създаде една такава и в София, което вече наистина се очаква да даде сериозен резултат). Българи трябва да се налагат навсякъде, но най-вече от школи, които работят от десетки,десетки години- но вместо това и там предпочитат да налагат чужденци, само че масово некачествени! Сам се сети дали и твоят любим отбор не фигурира в този списък.

ivanov1982
08.12.2016 10:46

На всички тъпанари, плюещи Лудогорец да им е ясно, че именно доброто представяне на отборите ни в Евротурнирите увеличава както бройката на участниците ни, така и етапа, от който те се включват в турнирите. За момента обаче нито Левски, нито ЦСКА-Литекс-Етрополе или там както се казва отбора, нито някой друг отбор, освен Лудогорец не носят точки за страната ни.