Лудогоред U19 отново отстъпи на ПСЖ

18:05
Лудогоред U19 отново отстъпи на ПСЖ

Отборът на Лудогоред до 19 години допусна нова загуба в младежката Шампионска лига. Младите орли отстъпиха с 1:4 от състава на ПСЖ в последен мач от груповата фаза на турнира. В герои за играчите на Франсоа Родригес се превърнаха Нанитамо Иконе и Самуел Есенд, които реализираха по две попадения в мрежата на българския страж. Единственият гол за футболистите на Юри Васев заби бранителят на тима Преслав Петров в 34-ата минута.

 

Лудогорец завърши на последното място в група "А", като орлите спечелиха само една точка в надпреварата, която дойде срещу Арсенал на стадион "Георги Аспарухов". Победител в групата е ПСЖ, който събра актив от 14 точки.

 

Сблъсъкът от последния мач в група "А" на младежката Шампионска лига стартира със сериозен натиск на ПСЖ, като първата интересна ситуация дойде в 7-ата минута, когато Конате стреля от дистанция, но Симеонов се намеси. Три минути по-късно Есанд получи отлична възможност да открие резултата, но отново стражът на орлите се справи перфектно със ситуацията, която се откри пред вратата му.

 

В 16-ата минута отново деветката на домакините пробва да се разпише, но топката мина встрани от целта. Първият гол в срещата падна в 32-ата минута, когато Нанитамо Иконе завърши атаката, която стартира от Диаби. Две минути по-късно Преслав Петров изравни резултата, след като матира стража на домакините. Орлите се разписаха с първия си удар в двубоя, който се играе на "Стад Жорж Льофевр".

 

В 39-ата минута Томас Цвятков също опита късмета си. Малко по-късно Диаби получи възможност да изведе отново парижани напред в резултата, но Симеонов се справи и с тази ситуация, а при този резултат завърши и първата част.

 

Още в първите секунди на второто полувреме Иконе центрира от корнер към Бернед, но крилото на ПСЖ не успя да уцели вратата. В 62-ата минута юношеският национал на Франция - Нанитамо Иконе, вкара втория си гол в срещата, като по този начин отново даде преднина на домакините. В 74-ата минута резервата Адли намери Есенд, който с лекота вката трети гол в двубоя. Секунди след това Томас Цвятков получи втори жълт картон, като по този начин остави орлите с 10 души.

 

В последните секунди на сблъсъка Самуел Есенд направи 4:1. При този резултат завърши и срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация