Кошмарна грешка донесе триумф за Рома в дербито с Лацио (видео)

18:08
Кошмарна грешка донесе триумф за Рома в дербито с Лацио (видео)

Лацио загуби от Рома с 0:2 на стадион "Олимпико" в Рим. Дербито бе част от 15-я кръг на Серия А.


Главен арбитър на двубоя бе Лука Банти.


Първата част беше доста нервна и с не много чисти положения. Най-чистото от тях се откри пред Чиро Имобиле в 13-та минута, но неговият удар мина встрани от вратата и в крайна сметка попадение нямаше.


Диего Пероти, Раджа Наинголан и Един Джеко не можаха да се разпишат за Рома до почивката, а Лукас Билия и Фелипе Андерсон не можаха да вкарат за "орлите" и в крайна сметка попадения преди почивката нямаше.


Доста повече емоции имаше след подновяването на играта. В 53-та минута Един Джеко изпълни специалитета си след удар с глава, но вратарят на Лацио Федерико Маркети беше на мястото си и изби.


Отново той пропусна в 61-та минута, а само три след това "вълците" получиха подранилия коледен подарък от Уолъс. Защитникът на Лацио реши да се прави на техничен пред собственото си наказателно поле и да лъже с петичка Кевин Строотман. Логично, той загуби топката и холандецът хладнокръвно я насочи впоследствие в мрежата - 1:0.


Малко след това пък беше изгонен Данило Каталди, който обаче беше на пейката за "небесносините" и в крайна сметка те довършиха мача в пълен състав на терена и само с резерва по-малко.


Всичко в този мач приключи като интрига в 77-та минута. В този момент "орлите" се бяха хвърлили напред и оставиха доста свободни места в половината си. И "джалоросите" се възползваха от това по перфектен начин. Даниеле де Роси изведе Раджа Наинголан на хубава позиция, белгиецът напредна и стреля от около 30 метра.


Топката летеше в близкия ъгъл на вратаря Федерико Маркети, той се разтегна, но сантиметри не му стигнаха да я отклони и тя се оплете за втори път в мрежата му и резултатът стана 2:0, за да приключи на практика този мач.


До края нямаше какво повече да се отбележи и така Рома взе не просто важните три точки, но и сътвори истинска фиеста за феновете си в следващите дни. Иначе "вълците" имат вече 32 точки на втората позиция, с колкото е и Милан. Лацио вече е 5-и с 28 точки и зона Европа започва да му се изплъзва.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Niakoi016
05.12.2016 11:48

Дойде времето и Левскари да се обиждат на прасе*joking*

Huntzilla
05.12.2016 01:34

До коментар [@comment 1940054] от [@user komara92]:

Ти, брато, нещо караш ли ми се?!*wink*

Nelly_Lazio
04.12.2016 22:23

егати тъпия мач . . . рома е най - тъпия отбор на света по - зле и от литекс

Huntzilla
04.12.2016 19:12

...... слаби, слаби, много слаби, ......поредна загуба!!

sakata_97
04.12.2016 19:11

Рома за кой ли път поред доказват че са по-добрият отбор от двата,дори когато Лацио са във толкова добра форма