Антирекорд по посещаемост в Първа лига

13:45
Антирекорд по посещаемост в Първа лига

Абсолютен антирекорд по зрители през кампанията бе отбелязан в Първа лига в изминалия 16-и кръг. Общо 4650 души са изгледали от стадионите седемте двубоя по родните терени. Това прави средно по... 664 души на среща.


Статистически показателят е сред най-ниските изобщо в историята на елитния ни футбол. Все пак слабият интерес към родните ринтитопковци може да се оправдае с лошото време.


Няма как обаче да не се отбележи, че напоследък стадионите у нас са все по-празни. Фрапантен е случаят от сряда, когато Славия би Ботев с 3:2 пред... 60 души на националния стадион "Васил Левски".


Ето посещаемостта на отделните двубои, според приблизителните данни на bulgarian-football.com:


Черно море – Локо ГО – 70
Локо Пд – Монтана – 460
Пирин – Дунав – 230

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
03.12.2016 06:32

Казвате, че ПИРИН имало малко посещаемост само 240 човека хммм ами сложете така нареченото дерби Левсски цска я сряда от 13:00 ч на -10 и да видим колко хора ще отидат!!!

SuperSizee
02.12.2016 23:20

Като махнем гости, приятели и познати значи остават 500 човека максимум, които и те са много. Да закриват тая трагедия и да се приключва. С перукан и околията толкова, не може ти цял живот да точиш и накрая да искаш да постигаш, няма такова нещо в природата. А Лечков само да казва, ние сме осигурили всичко, пък който и да дойде нищо да не става. Тотални безхаберници и бездарници без никакъв умисъл за развитие. Първи, втори, трети шестици и тъпотии и тн. Както в Казахстан, Турция, Русия и др. от тези географски райони. Задължително 8 човека във вътрешното първенство българи и минимум 3-ма юноши до 21 години. Ако на някой не му харесва, свободен е да си тръгне. И два лева няма да дам да гледам някакви кюмбета и дълбоки резерви от незнайни отбори и да ми обясняват нашите велики собственици, че на 21 години не бил футболист. Като почне да тренира от 11 до 21г. са 10 години стаж, като в Англия и Германия на тия години играят финал в ШЛ, а нашите деца били безпреспективни.

sensea
02.12.2016 19:48

Какъв мач , какви пет лева в сряда по обяд в този кучи студ !? Перуката и Киро домуза съвсем изтрещяха !

Redbula
02.12.2016 17:08

Еми отговора е много прост и той е че най-много фенове имат Левски,цска,Ботев,Локо,Славия и Берое.Преди време и Литекс.Сега кво се случва с тези отбори-В Левски не се работи правилно,няма пари и отбора се представя далеч от очакванията на феновете.Няма ги евротурнирите няма и боеспособен отбор.цска няма кво да ги коментирам те 1во имат 3-4 или нз там колко отбора където също няма пари и не се работи правилно.Ботев нямат и стадион,на Локото се руши ,а Славия нз за кво играят въобще.Берое се излагат много ,а Литекс вече не съществува.Ако има 6 мил българи и 1 мил фенове то 99% са на горепосочените отбори.от тях 95% не ходят на мачовете и ето ти резултата 5000 фена на кръг *wink* Честито! Когато Левски игра ШЛ с БАрса,Вердер и Челси бяха продадени и правостоящи билети и хиляди не можаха да си закупят билет за да гледат мача на живо.

dexter
02.12.2016 15:57

И как точно си представяте, че при -10 някой ще отиде да гледа Славия !?

wengerout
02.12.2016 15:49

Е вие пък баш Славия дайте за пример.
Ако ние, дето пишем в Уинър се съберем да ритаме, ще имаме повече публика от Славия.
Това е един от най-гнусните отбори, заедно с тартора си господин свиня.
Нито публика имат, нито титли, не знам как се издържат.
С продажби на артикули ли, с мачове в Европа ли, с продажби на билети ли, с титли ли, с продажба на таланти ли, с какво...
А тоя прасун не му млъква грозната зурла.

А иначе и аз съм съгласен, че лошото време не е оправдание. Просто няма как мач между Славия и Пирин примерно да събере 15/20 хиляди човека.
Това никога няма да стане.
Фенове могат да съберат само 2,3 отбора в България, но и те не го правят, заради слаби игри и лошо време.
Да не говорим, че има отбори с повече играчи отколкото фенове и както и да играят, се файда...

sundza
02.12.2016 18:03

Точно казано! То в момента и дерби няма, че да се понапълни стадион, камо ли без такова...Трагедията е пълна и все по-зле ще става, докато някои откриват никому ненужни бази и си мислят, че някой им вярва, че правят това за футбола,а не за себе си. На футбола ни му трябват клубовете да са добре организирани и подпомагани от държавата, а след това да се иска всичко останало,в това число и публика. Но ние пак сме отзад напред, както винаги и във всичко.

Hitchhiker1902
02.12.2016 17:12

Аааа, не си прав. Как се издържат всички знаем - маджо, баджо и останалата сган... Както всеки нормален бг-клуб. И за гнусната мутра на Венци съм съгласен. Ама да кажеш, че нямат титли??? Ми след убийството на ЦСКА, Славия е вторият ни най-титулуван отбор, след Левски. На каузата и трябват още две години, за да ги настигне (жив да им е Домуза...). А публиката... Не съм толкова древен, но си спомням (раснах наблизо, не че бях славист) по 10-15-25 хиляди на стадиона в Овча Купел. И то срещу Берое, Пирин, Ботев... Враца. За това, че футболът у нас се превърна в посредствено шоу, ръководено от мутри и играно от чалгаджийчета - Славия и Локото не са виновни... мега-гига-евробоеца Лудогорец колко публика има?Левски и ЦСКА колко публика имат? Преди да ми отговорите си спомнете, че онова "вечното" допреди 20 години наистина беше дерби и се гледаше от по 70 000 на стадиона, и то без пиенье и дрога (и без кремвирши), за да повдигат духа...

MU121
02.12.2016 13:56

И тези са много, лошото време не е оправдание. В Англия стадионите трябва да са все празни.