Как Барса изпусна да купи Кристиано за...17 милиона евро

23:21
Как Барса изпусна да купи Кристиано за...17 милиона евро

Бившият бос на Барселона Жоан Лапорта разкри, че клубът е могъл да привлече Кристиано Роналдо срещу 17 милиона евро, когато португалецът е бил на 18 години.


В крайна сметка обаче каталунците не са се възползвали от златната възможност и Реал направи ибериеца най-скъпият футболист в света с привличането му от Манчестър Юнайтед срещу 94 милиона евро през 2009 година.


"Когато аз и моите хора поехме контрола над клуба, ние привлякохме играчи като Куарешма, Маркес и Роналдиньо. Бяхме в един преходен период. Предлагаха ни Роналдо, който тогава бе в Спортинг Лисабон, но бе близо до трансфер в Юнайтед. Агентът на Рафа и Рикардо ми каза, че "има още един много интересен играч", визирайки Кристиано", заяви Лапорта пред "Ас".


"Казахме му, че знаем за него и той ни го предложи за два милиона евро по-малко, отколкото в крайна сметка плати Юнайтед. Преценихме обаче да не го взимаме. След това той акостира на "Олд Трафорд" за 19 милиона".

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
01.12.2016 23:36

Не знам за другите но аз лично съм много щастлив от факта че сме го изпуснали *cigarette*

MaLkO_LuD94
02.12.2016 11:48

Не е завист просто не харесвам стилът му на игра цуненките симулациите и всичко останало *thumb_up* Не мисля че с него щяхме да постигнем повече отколкото сме постигнали в момента *thumb_up* Та ние по това време разполагахме с Роналдиньо за какво по-дяволите ни е Роналдо *wonder* Предпочитам отборни играчи които мислят повече за отбора не за себе си *wink*

LosBlancos7
02.12.2016 10:02

Трябва някой да е абсолютен кретен или скаран с футбола да каже, че е щастлив от изпуснатия шанс да се привлече такъв футболист, само че не може да разбере, че него никой не го пита.Дали ръководството на Барселона мисли по същия начин...не вярвам. Но той е някакъв катунски хейтър, какво да очакваш от такива... Неймар и Суарес бяха готови за Реал много преди да се запътят към Камп Ноу, но поради разминавания в парите за Неймар той не беше взет, а заради скандалното световно на Суарес през 2014, Флорентино се отказа от него. Аз честно мога да заявя, че за Неймар хич не ме е яд, за мен Бейл е много по-добър. Все пак в обратната ситуация съм сигурен, че би казал същото, ако Меси беше в Реал и Барселона е имала шанс да го вземе, той пак щеше да каже, че не съжалява, макар сега да са му фенки всички, а не толкова на отбора.С една дума... мнението му е субективно и пристрастно.

Inevitable
02.12.2016 02:14

Това твоето не е щастие, а завист *smile* за 18 милиона ако го бяхте взели тогава щеше да говориш друго