Барселона се измъкна на косъм от служебна загуба срещу Реал

18:04
Барселона се измъкна на косъм от служебна загуба срещу Реал

Наставникът на Барселона Луис Енрике е бил на малка крачка от аматьорска грешка и служебна загуба срещу Реал Сосиедад през изминалия уикенд. И това щеше да е факт, ако наставникът беше пуснал бразилския защитник Марлон Сантос на "Аноета".


Футболистът беше на пейката на каталунците и според информациите от местните медии, специалистът е бил изкушен да го пусне на терена заради проблемите си в отбрана. И добре, че не го е направил, защото това автоматично щеше да означава загуба с 0:3.


Причината е, че футболистът е преотстъпен от Флуминенсе и според вестник "Марка", наемът му влиза в сила от 1 януари. Пускането му в игра щеше да означава участие на играч без право да го стори и това щеше да донесе административна санкция за шампионите.


Подобна аматьорска глупост направиха от Реал Мадрид миналата година, когато пуснаха Денис Черишев на терена за Купата на Краля срещу аматьорския Кадис. Руснакът имаше наказание и нямаше право да участва, но тогавашният треньор Рафа Бенитес не догледа детайлите и го пусна, което доведе и до изхвърлянето на отбора от турнира.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация