МФК Варна отпадна от Купата на УЕФА

13:22
МФК Варна отпадна от Купата на УЕФА
Отборът на МФК Варна отпадна от по-нататъшно участие в турнира за Купата на УЕФА, след като отстъпи в последния си двубой на Торнадо Кишинев с 3:4.

Родният ни шампион по футзал записа още един силен мач, но липсата на късмет не позволи на играчите да се поздравят с победа. Торнадо поведе в 5-а минута на първото полувреме с гол на Денис Койкев от къса дузпа. Малко след това Бойчо Марев върна надеждите на публиката и съотборниците си, като изравни. На почивката обаче тимът на Венко Иванов излезе при резултат 1:2, след като и Валериу Байеску се разписа.

През второто полувреме молдовецът Дорин Кокебан доведе резултата до 3:1, но Владимир Гочев намали разликата. Виктор Викторов успя да изравни за 3:3 и върна усмивките по лицата на публиката, която продължи да подкрепя родния ни шампион. Ян Яковенко от Торнадо обаче отбеляза за крайното 4:3.

"Радваме се, че спечелихме първото място. Преди това се говореше, че не сме достатъчно подготвени за участието в този турнир, но резултатите говорят друго. Отборът на МФК Варна е много добър. В някои моменти дори бяха по-силни от нас. Но според мен ни подцениха", коментира след мача треньорът на Торнадо Сергей Туркан.

На съвсем друго мнение обаче беше наставникът на варненци.

"Не сме ги подценили. Нямаше как да стане това, трябваше ни победа и излязохме за това още от първата минута. Те цял мач се бранеха. Головете, които вкараха, бяха голяма доза късмет. Въпреки всичко момчетата се раздадоха на сто процента. Показахме, че можем да играем много добре и с пет човека“, каза Венко Иванов. Той е доволен от представянето на отбора си. „Беше изпълнено всичко, което казах. Просто нямахме късмет, това е истината. Ако бяхме повели първи ние в резултата, съм сигурен, че Торнадо на постепенна атака нямаше да успее да ни вкара нито един гол. Както и не вкараха на нито един от другите отбори", категоричен е той и добави, че молдовците нямат и не могат да направят голови положения от игра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация