Голова терапия за сър Алекс

12:26
Голова терапия за сър Алекс
Това е една от любимите поговорки на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън: "Ако загубиш, важното е как ще реагираш след това", пише "Гардиън". "Червените дяволи" загубиха от Бърнли, но веднага след това постигнаха резултатна победа.

Поражението от Бърнли през миналата седмица трябва да е вбесило сър Алекс, но е трудно да си представим как отговорът на Манчестър Юнайтед можеше да бъде по-удовлетворяващ от постигнатата разгромна победа с 5:0 над тима на Уигън като гост.

Новото попълнение Майкъл Оуен прогони нервността си с уверено постигнат гол. Същото се отнася и за българина Димитър Бербатов. Прекият свободен удар на Луиш Нани в добавеното време сътвори най-изразителната победа на "червените дяволи" от януари насам, а Уейн Рууни преживя един от онези периоди, когато просто всичко се получава. Суперлативите и за него не са никак малки, още повече, че той реализира своите голове номер 100 и 101 в двубоя срещу Уигън.

Най-приятната част за Фъргюсън е формата на двама играчи, която беше причина за безпокойство от страна на феновете. Оуен бе отчайващо слаб срещу Бърнли, но е удивително как един гол може да има терапевтични качества. Бербатов също трябва да се чувства много по-добре след красивото си попадение, когато привържениците на отбора скандираха името му.

Взаимодействието между Рууни и Бербатов бе впечатляващо в мача. Особено за третия гол на Юнайтед двамата играчи показаха много високо ниво на разбирателство. Партньорството ще продължи между двамата и ще бъде в основата на Юнайтед за спечелване на Висшата лига. За това обаче ще е необходимо играта, която видяхме в събота да се превърне в правило, а не да бъде изключение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация