Раниери призова "лисиците": Спомнете си в каква ситуация бяхме преди 2 години

14:31
Раниери призова "лисиците": Спомнете си в каква ситуация бяхме преди 2 години

Мениджърът на Лестър Сити Клаудио Раниери заяви, че слабата форма на английския шампион се дължи на това, че отборът не притежава същият несломим характер, какъвто демонстрираше през миналия сезон.


„Лисиците“ се намират само на 2 точки над зоната на изпадащите след първите 13 кръга от първенството, а през уикенда едва се отърваха от загуба срещу Мидълзбро (2:2). Само преди два сезона с Найджъл Пиърсън начело Лестър избегна по драматичен начин изпадане от елита, а предвид миналогодишния им сензационен триумф настоящият спад изглежда драстичен.


„Трябва да играем под напрежение. Играчите трябва да си припомнят в каква ситуация бяха преди две години. Нужно е да покажат същия характер“, каза Раниери.


„Трябва да се научим да живеем два живота. Единият е в Шампионската лига, а другият – във Висшата лига. Дотук сме щастливи от представянето си в първия турнир, но в първенството нещата не стоят така. Важно е да бъдем фокусирани, когато излизаме за мач от Премиършип“, обясни дон Клаудио.


„Играчите са хора, не са машини. Те помнят миналия сезон, когато всички играеха добре и каквото и да опитахме, се получаваше. Тази година не е така, те трябва да променят мисленето си“, каза още италианският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация