Андраш Херцег: В Будапеща ще сме като у дома

10:22
Андраш Херцег: В Будапеща ще сме като у дома
Треньорът на Дебрецен Андраш Херцег даде интервю пред вестник "Немзетиспорт", поместено в "7 дни спорт", в което говори за предстоящия реванш с Левски от плейофите за Шампионската лига.

- Вероятно вече мислите за този мач по 24 часа в денонощието?

- Е, не е точно така. Направих си труда да проследя как минаха мачовете от кръга в първенството на Унгария. Но наистина вниманието ми е концентрирано върху предстоящия реванш.

- Ще играете без наказания си капитан Золтан Киш?

- Вижте, всяка загуба на възлов играч е тежка за отбора. Но вече сме се справяли в подобни ситуации. За предишния мач с Левадия в Талин не разполах с Йозеф Варга, но въпреки това се оправихме. Въпросът е в такъв случай да имаш равностоен заместник. А в Дебрецен има добри футболисти. Аз съм абсолютон сигурен, че ще повторим силната си игра от мача в София.

- Все пак ще играете на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща, а не в Дебрецен. Имате ли достатъчно време за адаптиране?

- В понеделник вечерта ще тренираме на този стадион. Повечето ми футболисти обаче са играли доста мачове на него и са свикнали, така че не виждам проблем. Разбира се, нашето желание беше да играем с българските шампиони в Дебрецен, но сами разбирате, че нямаше начин. Според мен този проблем със стадиона е пресилен от медиите. В крайна сметка ние играм в Будапеща, чувстваме се у дома и съм сигурен, че ще имаме голяма подкрепа в мача.

- Доста се коментираше решението ви да отложите гостуването в Залаегерсег. Каква беше причината?


- Окей, хайде сега си представете какъв щеше да ни бъде графикът за този мач. Прибиране от София със самолет, кацане, пътуване с автобус до Егерсеги в петък, мач в събота вечерта, връщане в неделя в Дебрецен и отиване в Будапеща в понеделник за мача с Левски. Щеше да бъде убийствено пътуване. Изобщо не съм целял да предпазвам футболистите от контузии или нещо такова. Тези нощни пътешествия обаче щяха да ни съсипят подготовката за реванша с Левски. А ние имаме отлична възможност да влезем в Шампионската лига и не бива да я изпускаме.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация