Реал се измъчи в Лисабон, но съхрани шансовете си за първо място в групата (видео)

00:19
Реал се измъчи в Лисабон, но съхрани шансовете си за първо място в групата (видео)

Реал Мадрид победи Спортинг КП Лисабон с 2:1 на стадион "Жозе Алваладе" в среща от петия кръг на група F от Шампионската лига.


Главен арбитър на двубоя бе шотландецът Уилям Колъм.


Първата ситуация в мача беше във втората минута пред Кейлор Навас. Адриен Силва направи силен рейд, но Серхио Рамос се намеси, а и се оказа, че има засада. В 12-ата Кристиано плонжира и стреля с глава, но също беше в засада. Две минути по-късно CR7 и Гарет Бейл разиграха добре в наказателното поле, ала защитата на домакините се справи и изби в корнер.


В 16-ата Лукас Васкес подаде атрактивно към Бейл в наказателното, но уелсецът не успя да центрира точно. "Лос бланкос" успяха да стигнат до гол след статично положение. В 29-ата Роналдо беше спънат вдясно на наказателното поле. След центрирането португалецът игра с топката, но вместо удар се получи подаване към Варан, който отблизо реализира - 0:1.


Лисабонци реагираха и две минути по-късно бяха много близо до попадение. Вратарят на гостите беше преодолян, но вездесъщият капитан Рамос плонжира и изби с глава. В 40-ата "лъвовете" в един глас поискаха дузпа, но всъщност нарушението на Марсело беше извън наказателното поле. Бруно Сезар шутира силно към близката греда и топката профуча много близо до целта.


През второто полувреме Спортинг опита да отвърне на удара, но акциите нямаха нужния завършек. В началото на втората част Марсело сякаш получи контузия в бедрото. Въпреки това той се изправи и игра още 20-ина минути преди да бъде заменен. В 58-ата минута Гарет Бейл напусна с травма, сменен от Марко Асенсио.


В 64-ата съдията показа директен червен картон на Жоао Перейра заради спречкване с Матео Ковачич. Страничният съдия беше близо до ситуацията и посъветва главния да извади червен картон. Карим Бензема се появи в игра и показа, че е напълн възстановен. В 80-ата минута зрителите на стадиона станаха свидетели на безумна дузпа. Резервата Фабио Коентрао разпери две ръце в знак на протест и игра с ръка, което автоматично означаваше дузпа. Адриен Силва беше безкомпромисен от бялата точка - 1:1.


При този резултат гостите от "Сантиаго Бернабеу" със сигурност щяха да останат втори в групата, тъй като преднината на Борусия Дортмунд щеше да набъбне на четири точки. В 87-ата минута обаче Карим Бензема се оказа спасителят за европейските шампиони. Френският стрелец заби топката в мрежата след точен удар с глава - 1:2. Така бе оформен крайният резултат. Реал събра 11 точки ще има възможност да вземе първото място в групата, ако победи Дортмунд като домакин в началото на декември.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
23.11.2016 10:23

Ми кво да ви кажа, то срещу слабите видяхме, че и Португалия може да спечели турнир. Купите се печелят срещу силните отбори за да останат в историята. Ние сме Реал - отбора на върха на тоя турнир, и ако искаме да надграждаме, не трябва да ни притесняват сблъсъци с БМ, а такива с Барселона дори трябва да ги искаме.

Futbolfen
23.11.2016 08:36

то дефакто байерн ако са 2 ри, и играят ден по рано от реал, нищо чудно реал само заради тях направят някой Х и БД да са 1 ви, от друга страна пък БД няма да искат да срещат БАРСА *lol**lol*и на пук на всички сметки дано има барса-БД и Реал-БМ

Hitchhiker1902
23.11.2016 09:29

Айде сега добави и Сити към Байерн и пак ме питай дали искаме първото място *thinking*... (...иначе добре ти се е получило - два поста, цял диалог. Платон би ти завидял...)

ComsteR
23.11.2016 00:56

Сякаш ни теглиха едно рамо с червеният.
Роналдо ми хареса на мен въпреки, че не вкара гол, игра отборно и грамотно, головете ще дойдат, да се надяваме да ги пази за Барселона.
Коентрао неадекватен, отсъствието му се отразява зле.
Бензо добре се включи, хубав мач за Васкез.
Марсело сякаш беше другаде, никакви пробиви(типични за него) никакви финтове...Ковачич ми се губеше, а притежава скорост и дрибъл, Модрич добре игра също. Бейл е в дупка, какви неща правеше, какви голове вкарваше... Сега някви спринтове ек на ек, и центриране. Рамос добре игра, трябва си му игрови ритъм, но пък раздаде няколко страхотни 50-60 метрови пасове. Карвахал отново на висота, безспорно най-добрият футболист дошъл от школата последно време.

Hitchhiker1902
23.11.2016 00:37

"...съхрани шансовете", ама дали го искат това първо място? Все си мисля, че Монако и Лестър са по-добър избор от Байерн и Сити. Срещу Дортмунд се очертава... възстановителна тренировка след Класикото.

Futbolfen
23.11.2016 08:27

как да не го искат ве, нали ако са 2 ри ще играя, със някой 1 ви при жребия, или има нов регламент