"Лайпциг върви по пътя на Лестър"

16:12
"Лайпциг върви по пътя на Лестър"

Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел допусна, че хитът в първенството РБ Лайпциг е способен да повтори подвига на Лестър Сити, който сензационно стана шампион на Англия миналия сезон.

 

"Вече видяхме феномена Лестър в Англия. Точно такъв път може да извърви и РБ Лайпциг. Това е мое мнение, базирано на това, каква игра видях в този отбор", каза Тухел пред Sport1.de.

 

След 11 кръга от немския шампионат РБ Лайпциг е лидер в класирането, изпреварвайки Байерн Мюнхен с 3 точки. Тимът няма никакви значими успехи досега, ако се изключат две победи в Купата на Саксония.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kardinalen
22.11.2016 10:14

РБ Лайпциг предизвиква множество полемики в Германия. Много фенове на други отбори организират протести срещу отбора, включващи блокиране на пътя на клубния автобус по пътя към стадиона преди гостуване, бойкот на домакинските мачове на РБ Лайпциг, хвърляне на глава на бик от трибуните, банери и плакати по трибуните и замеряне на клубния автобус с фалшиви банкноти с лика на Дитрих Матешиц – собственика на компания Ред Бул. Според проучвания, РБ Лайпциг е най–мразения отбор в Първа Бундеслига.

FCRuse
22.11.2016 11:31

Всичко това е вярно, има едно голямо НО футболът вече се строй с пари, дано развалят окупацията на Байерн и вкарат още ''кинти''''''. Лично за мен играта им е изключително добра и радва окото. За ''симпатичния'' отбор на Лестър се говореше година. За Лайпциг ще се говори много повече, защото ПАРИТЕ въртят СВЕТА.

Kardinalen
22.11.2016 10:10

Разен Балшпорт е петия футболен проект на компания Ред Бул, след австрийския Ред Бул Залцбург, американския Ню Йорк Ред Булс, бразилския Ред Бул Бразил (Кампинас) и ганайския Ред Бул Гана.
Преди да реши да инвестира в Лайпциг, компания Ред Бул проучва възможностите за инвестиция в Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф, както и други градове в Германия. Първият опит на Ред Бул да навлезе във футбола в Лайпциг е през 2006 г. Тогава биват проведени разговори с ръководството на четвъртодивизионния Заксен Лайпциг, като първоначалните планове на компанията са да бъдат направени инвестиции в размер на 50 милиона евро. Сделката е почти постигната, но Германската футболна федерация отказва да даде лиценз на отбора. След месеци на протести на фенове, компания Ред Бул официално се отказва от плановете си.
След това Ред Бул отново се връща в Лайпциг. Градът е един от футболните центровете на бившата Германска демократична република, но в тогавашния момент е единствения голям град в Германия, който няма футболен отбор в Първа или Втора Бундеслига. Решено е да не бъде закупуван вече съществуващ отбор, за да бъдат избегнати законови пречки и протести на фенове. Закупен е лиценза на ССВ Марканщат, като официалната цена на сделката не е обявена, но се предполага, че е около 350 000 евро.
Разен Балшпорт Лайпциг е официално основан на 17 май 2009 година. През първия сезон на съществуването си играе в Оберлига Север – петото ниво на германския клубен футбол, като става шампион още през първия си сезон, печелейки промоция за Регионал Лига Североизток. През първите си два сезона в Регионал Лига е близо до спечелването на промоция, но остава съответно на 4–то и 3–то място. След това за треньор е назначен Александер Цорнигер. Под неговото ръководство отборът не допуска нито една загуба през сезон 2012–13, и печели промоция за Трета лига, която се оказва по–лесно преодолимо препятствие по пътя към Първа Бундеслига.
Първоначално отборът играе домакинските си мачове на „Стадион ам Бад“ в Марканщад, като преди това домакинските си мачове там игре ССВ Марканщад. През 2011 г., след като промоцията за четвърта дивизя е спечелена, отборът се премества да играе домакинствата си на стадион Централщадион, който в последствие е преименуван на Ред Бул Арена.

ПО-СКОРО ВЪРВИ ПО-ПЪТЯ НА ЛУДОГОРЕЦ - КИНТИ И МРАЗЕНИ ОТ КОЛКОТО СИМПАТИЧНИЯ ОТБОР НА ЛЕСТЪР !

Reyes_de_Europa
21.11.2016 20:51

Не вярвам да успеят да се преборят с Байерн. Лестър успя защото всички водещи отбори бяха в много слаба форма, но Байерн има класата да надделее. Даже и Дортмунд може да ги мине, но поне за третото място едва ли ще имат проблеми. По-интересното е че нямат кой знае какви играчи като качество, а се озоваха начело в бундеслигата.

futbolista_rs
21.11.2016 20:39

Определено за неутралния зрител е добре да има такива отбори .

FCRuse
21.11.2016 17:47

Лайпциг в този си вид ако трябва да сравним с Лестър, Лайпциг са много по класни, много по млади и имат много повече потенциал за сезони напред. В финансово отношение също са много по стабилни. Така че наистина базата за сравнение е само една, че са новаци. Радва ме играта им и надиграването което правят с отбори който играят в турнирите на Европа. Успех и дано задържат ниво

Daley_Blind
21.11.2016 18:43

Съгласен съм с теб.

crazy_rabbit
21.11.2016 16:51

Няма база за сравнение... Лайпциг са дългогодишен проект, а Лестър бяха чисти калитари...

Amateur2017
21.11.2016 23:48

Да бе, с късмет е! С късмет печелиш титлата дори с РАЗЛИКА пред всичките "обичайни заподозрени" в Англия.

holigan4e
21.11.2016 21:10

това да не ти е камък ножица харитя ве ? с късмет така се бият световни имена във висшата лига