Ювентус не допусна изненада с Пескара

00:04
Ювентус не допусна изненада с Пескара

Ювентус победи с 3:0 Пескара в 13-ия кръг на Серия А и се откъсна на върха с шест точки аванс пред втория Рома, който в неделя гостува на Аталанта. Двубоят беше генерална репетиция за бианконерите преди гостуването на Севиля в сряда в директната битка за първото място в група Н на Шампионската лига.
 

 

Резултатът на " Ювентус Стейдиъм" откри германският национал Сами Кедира в 36-ата минута, а в 63-ата Марио Манджукич удвои. В 69-ата минута Ернанес направи резултата класически.


Още от първата минута на мача си пролича, че Ювентус има за цел единствено да стигне лесно до трите точки, но в началото задачата им не изглеждаше лесна. Гостите се бранеха добре и не позволяваха на нападателите в бяло-черно да се озовават в удобни позиции. В 25-ата минута Стефан Лихтщайнер беше принудително заменен от Хуан Куадрадо, който заигра отдясно. Така се стигна до 36-ата минута, когато при едно разбъркване пред вратата на Пескара Марио Манджукич чукна топката към Сами Кедира и германският национал отблизо не сгреши.

 

През второто полувреме тонусът на гостите поспадна. На два пъти Гонсало Игуаин беше близо до гол, като уцели и греда. В 63-ата минута обаче топката отново навести вратата на Пескара. Алекс Сандро центрира отляво, Сами Кедира отклони топката с глава и дебнещият Манджукич вкара отблизо.  Попадението свали напрежението във футболистите на Ювентус, които започнаха да предприемат рискове. В 69-ата Ернанес пое топката пред полето на Пескара, поведе си я и отправи страхотен удар, който влетя в ъгъла на вратата. В 84-ата минута дългоочакваният си дебют с първия тим на Ювентус направи 16-годишният суперталант от школата на Юве Мойс Кийн, който е наричан "новия Балотели" на Апенините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
20.11.2016 08:32

Много контузии тоя сезон... Не можем да разгърнем потенциала си, щото постоянно някой е контузен. И тамън един се върне... двама се контузят. Наистина не знам кво се случва. Дано поне контузиите да минат сега, а не във важната част на сезона. Напролет се надявам всички да са здрави и да мачкаме наред*beer*