Челси с три от три след дербито с Фулъм

19:52
Челси с три от три след дербито с Фулъм
Челси запази стопроцентовия си актив във Висшата лига на Англия, след като победи като гост Фулъм с 2:0 на "Крейвън Котидж".

Домакините излязоха само с един изявен нападател в лицето на Боби Замора, а Клинт Демпси му помагаше от по-задни позиции. Този ход на Рой Ходжсън бе породен от травмата на Андрю Джонсън, която остави "котиджърс" с малко опции в атака.

Челси от другата страна, действаше в предпочитаната от Карло Анчелоти 4-4-2 диамант, като и двата гола на "сините" паднаха след атаки през центъра.

Преди почивката Челси доминираше, но бранителите на Фулъм се справяха без особени проблеми с опитите на "сините" да открият резултата.

Пробивът в защитата на "котиджърс" бе направен от Никола Анелка, който изведе Дрогба сам срещу Марк Шварцър,  като Дрогс не сбърка за един на нула.

През второто полувреме  гостите продължиха да са по-добрият отбор на терена и владееха повече топката. Наситената средна линия на Челси им помагаше почти винаги да печелят двубоя за първа топка и да контролират темпото на игра.

Точно петнайсет минути преди края на двубоя Дрогба върна жеста на Анелка от първото полувреме и му хвърли хубав пас зад гърба на защитата на Фулъм. Французинът заобиколи вратаря и отбеляза първия си гол за новия сезон.

Така Челси постигна заслужен успех и се изравни с Тотнъм на върха в класирането на Висшата лига, като и двата тима имат по девет точки.

Фулъм - Челси 0:2

0:1 Дрогба 39-мин
0:2 Анелка 75-а мин


Фулъм: Шварцер, Пенцил, Хюз, Хангелаад, Кончески, Етуху, Мърфи, Гера, Дъф, Демпси, Замора

Челси: Чех, Босингва, Тери, Карвальо, Коул, Оби Микел, Балак, Малуда, Лампард, Анелка, Дрогба

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BoBi_Levskara
23.08.2009 20:43

Това е точно толкова дерби колко е дерби и Миниор-Левски.

rado_kz91
23.08.2009 19:54

То всичко хубаво, но според мен дерби трябва да е в кавички.

neveragain
23.08.2009 19:54

под ръководството на анчелоти челси могат да постигнат много