Мойс вярва, че младите ще спасят Съндърланд

15:17
Мойс вярва, че младите ще спасят Съндърланд

Мениджърът на футболния Съндърланд Дейвид Мойс се надява, че тимът му може да се спаси от изпадане благодарение на младите играчи в отбора, на които дава шанс за изяви.
 

От началото на сезона бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Евертън даде използва 10 футболисти под 23 години, в това число защитниците Пади МакНеър, Доналд Лав и Джейсън Денайер, както и халфовете Дидие Нгог и Аднан Янузай.

 

"Където и да съм работил, винаги много съм държал на младите играчи от академията. Иска ми се и в Съндърланд да бъде така. Нека младите играчи мислят по следния начин - ако отида в Съндърланд, мениджърът вероятно ще разчита на мен. Може би това е по-добре за мен, отколкото да отида в някой голям отбор и да седя резерва", добави Мойс. "Това е мотивацията, която трябва да показваме както на родителите на младите футболисти, така и на самите тях, за да може те да дойдат в Съндърланд", каза още шотландецът.

 

Съндърланд се намира на дъното във Висшата лига, а в събота на тимът му предстои много важен мач с пряк съперник за оставане в елита - тима на Хъл Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация