Холандия не сбърка срещу Люксембург (видео)

21:38
Холандия не сбърка срещу Люксембург (видео)

Холандия не допусна изненада при гостуването си на Люксембург и спечели с 3:1 в световна квалификация от групата, в която е и нашият тим. По този начин селекцията на Дани Блинд излезе на второ място в класирането със 7 точки и по-добра голова разлика от Швеция. България има 6 точки, а лидер е Франция с 10 т. В следващия кръг лалетата ще гостуват в София на 25 март 2017 г.

 

До 58-ата в Люксембург минута резултатът беше 1:1, но забравеният от Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед Мемфис Депай спаси лалетата с два гола. Първо той реализира с глава, а след това в 84-ата минута реши всичко от фал. Депай обаче дори не беше титуляр, но се наложи да влиза на полувремето. Преди това капитанът Ариен Робен беше открил в 36-ата минута от положение на засада, което съдиите не видяха. Минута преди почивката обаче Максим Шано изравни от дузпа.

 

Холандците допускаха много грешки, а и пропуснаха да си "оплетата кошницата" по-рано, след като Дейви Клаасен изпусна две чисти положения. След почивката обаче домакините отпаднаха физически и за лалетата беше лесно. За Робен това беше завръщане в състава след двугодишна пауза. Той обаче получи нова контузия и беше сменен на почивката. Тимът от Великото херцогство остава последен в групата само с една точка.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация