Измъчихме победата над Беларус (видео)

20:53
Измъчихме победата над Беларус (видео)

България постигна победа в последния си за годината мач от световните квалификации срещу тима на Беларус. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" приключи при резултат 1:0 за лъвовете. Ивелин Попов бе точен с глава в 10-ата минута, когато засече отлично центриране на Спас Делев.

 

Гостите опитаха веднага да изравнят, но силен изстрел на Нехайчик мина встрани от вратата на Стоянов в 12-ата минута. Хубава атака на трикольорите можеше да завърши с втори гол. Петър Занев нахлу отляво, като центрира, но последва рикошет в защитник на гостите, като се наложи Гарбунов да избива. За съжаление Попов не успя да стигне първи до топката и да удвои. При следващата атака в 30-ата минута удар от фаул на Политевич бе избит от стената. След добавка коженото кълбо попадна в Кендиш, който стреля силно от 12 метра, а Владо Стоянов с отличен рефлекс изби в корнер.

 

Отново Кендиш отдалеч заплаши вратата на лъвовете, които също отвърнаха подобаващо. Георги Миланов отне топката от защитата на Беларус, но сантиметри го разминаха от гол след изстрел от около 18 метра. В 35-ата минута Мартинович бе заменен от Шитов принудителна смяна. Маевский имаше невероятна възможност в даденото продължение на първата част, когато с мощен изстрел фронтално на Стоянов стреля над гредата.

 

Втората част започна с добра пропусната възможност от Славчев. В 52-ата минута Ивайло Чочев замени Миланов, който получи силни болки в гърдите. Стоянов в 55-ата минута отново бе блестящ, като този път изби удар на Шитов. Секунди след това Политевич стреля на сантиметри над гредата с глава. Радослав Кирилов дебютира за трикольорите, а в 72-ата минута след хубав пробив падна в наказателното поле на гостите. Реферът Клоснер обаче му даде жълт картон за симулация. Нападателят на ЦСКА-София Преслав Йорданов също направи дебют, след като смени Попов в 75-ата минута. Още в следващите секунди Славчев центрира към Кирилов, който със силен удар стреля от външната страна на мрежата.

 

Стартови състави:
 

България: Владислав Стоянов; Страхил Попов, Александър Александров, Васил Божиков, Петър Занев; Светослав Дяков, Симеон Славчев; Александър Тонев, Ивелин Попов, Георги Миланов, Спас Делев
Селекционер: П. Хубчев

 

Беларус: Андрей Горбунов; Александър Мартинович, Денис Поляков, Сергей Политевич, Йегор Филипенко, Александър Хлеб, Михаил Гардейчук, Павел Нехайчик, Юри Кендиш, Иван Маевский, Денис Лаптев
Селекционер: А. Хацкевич

 

България - Беларус 1:0

1:0 - Попов, 10'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Chelsea86
14.11.2016 14:05

Беларус всъщност не са толкова силни, колкото бяха изкарани от медиите. Може да се каже, че сме на едно ниво. За мен 4-то място е реалната ни позиция в групата. Много трудно ще се преборим с Холандия, Швеция и Франция. Ако измъкнем някак нещо от Холандия и Швеция в София може да помислим за трето място, но всичко по-нагоре граничи с фантастиката.

kabela91
14.11.2016 10:54

Бях прогнозирал Беларус да ни бие , но приятно съм изненадан от резултата , но само от резултата като игра бяхме по зле от Люксембург срещу Холандия.

sviliev
14.11.2016 03:35

До коментар [@comment 1936367] от [@user RoSKo0o0]:

Има такива възможни хипотези, тази коалиция е ясно очертана, но според мен по друг път трябва да се поеме. Ако някой желае да види мнението ми, може да го направи в статията за Радев. Нека не пишем под тази статия за политика.

Честита победа! Честно казано, изненадан съм, но браво на момчетата. Ние ги плюем здравата, но си взехме домакинствата срещу Беларус и Люксембург, което е програмата максимум до момента. Оттук насетне смятам, че можем да измъкнем един хикс от Холандия или Швеция у дома и поне един хикс, а защо не и победа при едно от гостуванията в Беларус или Люксембург. 4-5 точки докрая са постижими и биха ни гарантирали четвърто място в крайно класиране, а това ще означава, че няма да отидем в по-долна урна за квалификациите за Евро 2020, където ще се надяваме на нещо повече.

rumbaki
13.11.2016 21:04

Добре, че Белрус са леко дърводелци...

Voinski
13.11.2016 20:31

От резултата съм доволен за сега. Обаче... струва ми се, че като домакини в мача не би трябвало да имаме под 40% владеене на топката. При всяка атака треперим - не е нормално май

Omen
13.11.2016 19:41

Спасето Делев Градски ми е ,хаха смееха му се хората като мечтаеше за националия, аре сега и да се разише.

Futbolfen
13.11.2016 19:11

4-0 казах мачкай те тигри

sundza
13.11.2016 19:13

Браво на Попето-това е човека, около който трябва да се гради всичко.

sundza
13.11.2016 19:10

Айдеееееее, къде сте разбирачиии

Voinski
13.11.2016 19:10

Браво беееее! Наистина ме изненадаха!

sundza
13.11.2016 19:03

Ей, теглете им една на всички - и на БФСта, и на политици, и на всички, които търсят само собствена изгода от положението си. И поне за 90 минути да бъдем БЪЛГАРИ и да подкрепим отбора си! Айде наштееееее!

Voinski
13.11.2016 19:00

Айде момчета - изненадайте ни! Стискам палци да ги бием!

toki_
13.11.2016 18:53

Защо да е слаб Занев? В Русия е неизменен титуляр и то като централен защитник. Не знам защо Владо играе, той и за Лудогорец вече не е първи избор. Пацо Илиев примерно се представя супер, както и Митрев защо не се пробва с тях? Искам нещо различно, пак ще се повторя, но да пробват едно 3-5-2 примерно. Много по-стабилни ще са отзад, вижда се, че там ни е прблема от 10 години и нищо не се предприема.

sundza
13.11.2016 18:51

А за Владко нещо да кажете?! А стига с тая кауза, бе, а продайте си прасето най-накрая и ни отървете от тая мъка. Феновете на собствения му отбор го плюят след всеки мач и не го искат, нашия титуляр го бие...Или с тоя разполагаме, кво-нямаме други вратари ли? Ми щом пробваш нова атака със Спас, пробвай и друг вратар. Освен ако не си поредната подлога. Щото от там ни идват проблемите, от тъпото ръководство.

stan_the_great
13.11.2016 18:35

Спас Делев титуляр?*erm* Добре, че поне Ники Михайлов не пази.. и с тази защита, алеле майко е положението. Божиков и Занев са пълни дупки и това го казвам с голяма тъга в сърцето..постоянно ту ги викат в националния, после не, след някоя година нещата пак опират до тях и отново получават повиквателни. Страхил Попов има някакви качества и е добра опция, а на Сашо Александров му е необходим качествен партньор в центъра. Мислех си,че с Чорбаджийски ще се нагодят, но леко се съмнявам. Трябва да се налага в центъра според мен защитата на Левски-Сашо Александров с Димитър Пиргов. Не са перфектни, ни поне са сработени един с друг. Георги Костадинов трябва да се налага повече. Дано поне момчетата, идващи от формациите под 21 и 19г. да се развият качествено и да са бъдещето на отбора в близките 3-4 години, че сега нещата не са никак розови. Имаме качествени играчи в нападение, които могат да бележат голове в подобни мачове, но отбор се гради от защитата, а при нас това правило се пренебрегва явно всеки път.