България U19 се класира за елитния кръг на Евро 2017!

16:43
България U19 се класира за елитния кръг на Евро 2017!

Отборът на България U19 се класира за елитния кръг на Евро 2017 в Грузия. Младите лъвове направиха втори невороятен мач и победиха Дания с 3:1 на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. В герой за играчите на Ангел Стойков се превърна Тонислав Йорданов, който реализира две попадения в мрежата на червения динамит.

 

След днешния успех България събра актив от шест точки, след като преди няколко дни родните таланти постигнаха изключително важна победа с 1:0 над Португалия.

 

Двубоят започна с лек натиск на гостите на тежкия терен в Сливен. В 11-ата минута падна и първият гол в срещата, когато играчът на Лингби Густав Маркусен даде аванс на Дания. Веднага след гола младите лъвове натиснаха червения динамит и логичното се случи в 21-ата минута, когато Мариян Димитров центрира перфектно към Иван Тилев, който с глава матира Якоб Ларсен.

 

В 27-ата Тонислав Йорданов стреля от пряк свободен удар, но кълбото мина много близо до целта. Секунди след това и Ивайло Найденов отправи силен удар от дистанция, но не успя да затрудни стража на гостите. В 33-ата минута играчите на Ангел Стойков бяха много близо до пълен обрат. Тонислав Йорданов центрира перфектно към Светослав Ковачев, който не успя да уцели топката и да накаже Ларсен за втори път.

 

В самия край на първата част Даниел Наумов се намеси перфектно и спаси удар на Брун Ларсен, който бе изведен на добра позиция от Кяргард. Второто полувреме започна равностойно с много битка в средата на терена. В 52-ата минута Георги Русев опита да изненада вратаря на Дания, но шутът му бе блокиран от бранител.

 

В 64-ата минута един от най-добрите на терена в Сливен - Тонислав Йорданов, се възползва от пространството, което получи и с премерен удар матира Якоб Ларсен за втори път. В 71-ата минута Маркусен стреля от дистанция, кълбото тупна коварно, но капитанът на България демонстрира фантастичен рефлекс и изби топката в корнер. Секунди след това капитанът на "червения динамит" също опита късмета си, кълбото рикошира в бранител на България и излезе в ъглов удар.

 

В 80-ата минута футболистът на ЦСКА София Тонислав Йорданов получи подаване от резервата Валентин Йосков и с лекота направи резултата 3:1. Невероятен обрат и фантастична игра на България!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko1010
13.11.2016 10:24

Браво на момчетата. Отличен резултат! *smile* Дано нивото им се задържи и да постигат успехи и в бъдеще. *smile*
Има потенциал в тях, стига да попаднат на хора, които ще им помогнат да го развият. Трябва да се сложи край на статуквото, а именно- само връзкарчета, които нямат футболни качества, да се добират до място в националния тим. На всеки е от ясно по- ясно защо в момента България няма национален отбор. *sad* Тези момчета са малка светлина в тунела. С дисциплина и ред могат да пробият много напред. Успех им желая! *smile*

vlatkyn
13.11.2016 08:38

Никое ръководство или треньор не може да постигат успехи с играчи пияници и чалгаджии.Точно дисциплината е проблема. Кои са тия добри играчи па не ги викали в национала , пълни глупости.

Amateur2017
12.11.2016 23:10

Не опира въпроса до забрана на чалгата или да ги хвалим. Убеден съм, че в българското първенство играят много по-добри играчи отколкото тези, които са сега в мъжкият национален. Ключовото в случая е въпросните играчи да получат повиквателни за националния. Но знаем какво става... назначава се удобен треньор, на когото му казват кого да вика и всичко е шуро баджанащина.

Така че браво на малките Лъвчета. Наистина сериозен успех и искрено се надявам докато пораснат за мъжкия национален отбор, ръководството да е сменено и да ни донесат много радости.

vlatkyn
12.11.2016 22:37

Ако им се забрани чалгата имат бъдеще. Тръгнат ли по пързалката, пак ще се чудим къде изчезват.

sundza
12.11.2016 17:00

Браво! Дали е светлина в тунела? Аз поне така я виждам и ще се радвам повече медии и хора да го виждат така. За съжаление тенденцията е да сме силни в устите, когато нашите се провалят, а при подобни успехи да си гълтаме езиците. А това не е хейт, както е модерни да се казва. Това е цървулщина.

Nelly_Lazio
12.11.2016 16:55

браво не тези момчета само така . . . дано да има някакво бъдеще за вас*smile*))