Шеметно начало за юношите по пътя за Евро 2017 (видео)

12:59
Шеметно начало за юношите по пътя за Евро 2017 (видео)

Националният отбор на България U19 постигна успех с 1:0 над Поргугалия в квалификация за Евро 2017 в Грузия. Младите лъвове изиграха перфектен мач на тежкия терен в Сливен и заслужено триумфираха с трите точки на стадион "Хаджи Димитър".

 

Първата интересна ситуация в двубоя дойде още в 5-ата минута, когато Асен Чандъров намери Тонислав Йорданов, който проби и стреля с десния крак, но опитът му не затрудни стража на гостите. Четири минути по-късно и халфът на Лудогорец Светослав Ковачев опита изстрел от дистанция, но шутът му мина над вратата.

 

В 20-ата минута падна и първият гол на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Младите лъвове наказаха Португалия, след като играчите на Ангел Стойков направиха страхотна атака. Иван Тилев намери Георги Русев, който стреля, топката рикошира и се оплете в мрежата на Луис Максимиано.

 

В 70-ата минута играчите на Ангел Стойков бяха близо до втори гол, но резервата Станислав Иванов не успя да се разпише във вратата на Максимиано. Секунди след това, Педро Маркес също опита интерсен удар, но опитът му бе блокиран. В 80-ата минута Петър Генчев изведе Георги Русев очи в очи с вратаря на португалците, но младият футболист на испанския Елче пропусна невероятен шанс, след като ударът му бе спасен от талантливия вратар на Португалия.

 

В първия етап България е домакин, като в потока ни са още Португалия, Дания и Беларус. Напред продължават първите два тима от всяка от 13-те групи, както и един измежду тимовете на трето място с най-добри показатели.

 

Двубоят бе излъчен от Българският футболен съюз на живо в You Tube канала: BFU TV (https://www.youtube.com/watch?v=yW1RRcpwuk4).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iskren1981
10.11.2016 18:18

Португалците играха много слабо и много положения пропиляха както и българчетата, ще видим вдруги ден с Дания как ще играят май тройката не им мърда!!!

sundza
10.11.2016 14:23

Не е истина, приятно съм изненадан! Честно казано очаквах разгром. И между другото само на мен ли ми се струва, че няма квалификация, в която Дания да не са ни в групата?

coyb
10.11.2016 15:02

Има нещо гнило... в Дания *cigarette* Браво на хлапетиите*cup*

sundza
10.11.2016 09:27

Както е казал великият мъдрец Владо Стоянов - "Е сега си......"