Дортмунд смачка Хамбургер, Байерн направи реми

18:51
Дортмунд смачка Хамбургер, Байерн направи реми

Отборът на Борусия Дортмунд разгроми като гост с 5:2 Хамбургер ШФ в среща от 10-ия кръг в немската Бундеслига. По този начин играчите на Томас Тухел прекъснаха негативната серия от четири поредни мача без победа в първенството.

 

Феноменален мач за жълто-черните изигра голямата звезда на тима Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара четири гола (4’, 23’, 27’ и 48’). Габонският национал добави към сметката си и асистенция в 77-ата минута при попадението на Усман Дембеле. За домакините от Хамбургер на два пъти се разписа Николай Мюлер (55’, 81’).

 

В друг мач от днес шампионът Байерн Мюнхен завърши наравно 1:1 срещу силно представящия се от началото на сезона тим на Хофенхайм. Керем Демирбай даде преднина на гостите на "Алианц Арена" с попадение в 16-ата минута, но в 34-ата автогол на Стивен Цубер възстанови равенството.

 

Във временното класиране Байерн остава начело с 24 точки пред РБ Лайпциг с 21. На трето и четвърто място с по 20 пункта са Хофенхайм и Херта, а Борусия е пети с 18. Хамбургер остава в дъното на таблицата със скромния актив от 2 точки.

 

Ето и още резултати от днес:

 

Фрайбург – Волфсбург 0:3
Инголщат – Аугсбург 0:2
Байер Леверкузен – Дармщад 98 3:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация