ФИФА наказа Хърватия и Косово

10:45
ФИФА наказа Хърватия и Косово

Световната футболна федерация (ФИФА) наказа с обща глоба в размер на 80 хиляди швейцарски франка футболните централи на Хърватия и Косово заради антисръбски скандирания от феновете им по време на световната квалификация. И двете агитки заедно са викали: Убий, убий сърбите на своите си езици по време на мача, който беше спечелен от хърватите с 6:0.

 

Хърватската федерация е наказана с глоба от 50 хиляди франка, а Косово- с 30 000, обявиха от ФИФА. Това беше и първа официална домакинска среща на новосъздадената държава Косово, която до 2008-а година беше провинция на Сърбия и обяви независимост.

 

Националната футболна асоциация на Иран беше глобена с 45 хиляди швейцарски франка за религиозни демонстрации на публиката по време на мач на националния отбор. 50 хиляди франка е глобата и за федерацията на Албания заради инциденти по време на квалификацията с БЮР Македония, състояла се в Шкодра.

 

Украйна отнася 15 000 франка заради издигането от феновете на дискриминационен фланг спрямо Косово по време на мача, който се състоя в полския град Краков. 25 хиляди франка пък ще платят от Бразилия заради антигейски обиди по време на мача с Боливия в Натал на 6-и октомври. По 15 хиляди за Аржентина и Перу и 20 хиляди за Парагвай са присъдили от Дисциплинарната комисия заради подобни прояви.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация