Нистелрой каза сбогом на Холандия

16:44
Нистелрой каза сбогом на Холандия
Нападателят на испанския футболен гранд Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой обяви, че се отказва от участие в националния отбор на Холандия. Като основна причина за решението си футболистът изтъкна прекомерно натоварения си личен график.

"След като видях програмата на Реал и националния отбор, прецених, че да играя и за двата отбора е прекалено тежко физическо изпитание за мен и затова направих този избор", заяви Нистелрой.

Една от причините да не играе повече за Холандия може би е свързана с оплакванията му от сериозно мускулно претоварване по време на Евро 2008, като в Реал Мадрид смятат, че той може да има проблеми и по време на целия сезон.

Рууд ван Нистелрой имаше много конфликти с бившия селекционер на "лалетата" Марко ван Бастен и беше пред отказване преди четири години.

Любопитно за Нистелрой освен славната му кариера е, че той е роден на една дата с друг именит холандски нападател Патрик Клуиверт (1 юли 1976). Двамата обаче рядко са били заедно на върха на холандската атака.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dunavec
05.08.2008 17:59

Пропуснах Майкъл Оуен! Звезда в ливърпул, носеше отбора
на гърба си, но след като беше продаден на рИал кариерата
му тръгна стремглаво надолу!

dunavec
05.08.2008 17:58

Велик нападател провален от белия гастрит след като
отиде там 2006г.!

KeepBetting
05.08.2008 17:32

Каза збогом,за втори път не забравяйте че при Ван Бастен също беше се оттеглил,но се върна нищо чудно на Мундиал 2010 да се появи в стартовия състав на "Лалетата".