Кристиано забоде хеттрик, Реал Мадрид разби Алавес (видео)

19:17
Кристиано забоде хеттрик, Реал Мадрид разби Алавес (видео)

Реал Мадрид победи Депортиво Алавес с 4:1 като гост в мач от десетия кръг на Примера дивисион.


В главно действащо лице на двубоя се превърна лидерът на белия балет Кристиано Роналдо.


Разкъсван от критики заради слабата си форма в последно време, португалецът днес реагира по най-добрия възможен начин.


Срещата започна с попадение във вратата на Кейлор Навас. В седмата минута Тео Ернандес се вряза по лявото крило, центрира остра топка, костариканският страж я пропусна и Дейверсон отбеляза на празна врата - 1:0. В 12-ата Бейл прати топката в мрежата на Фернандо Пачеко, но след регистрирана засада. Минута по-късно Едгар спечели въздушния дуел, но насочи покрай гредата в аут. Баският тим показваше скорост по двете крила, докато атаките на "белите" не бяха достатъчно идейни.

 

В 16-ата съдията Санчес Мартинес назначи нарушение пред наказателното поле на домакините. Бейл стреля, Дейверсон вдигна ръка с цел да предпази лицето си и съдията разтълкува тази ситуация като дузпа. По-обстойно вглеждане в повторението показа, че топката сякаш удря нападателя в гърба, а не в ръката. Според съдийския анализатор на Marca Андухар Оливер това е дузпа. Любопитното е, че това беше едва първа дузпа за "лос меренгес" от началото на сезона в Ла Лига. Кристиано Роналдо я вкара без колебание - 1:1.


В 21-ата публиката на "Мендисороса" поиска дузпа за своите. Тео Ернандес преодоля Пепе и падна след борба с Данило. Повторенията показаха, че няма нарушение. В 24-ата Пепе напусна принудително заради травма. В 33-ата гостите от "Сантиаго Бернабеу" направиха пълен обрат. Карим Бензема подаде към Кристиано, а той реши да шутира от дистанция. Португалецът изстреля топката, тя рикошира в крака на Зухаир Федал и заблуди Пачеко - 1:2. До края на полувремето момчетата на Зинедин Зидан целяха запазване на преднината и разиграваха спокойно.


Точно 33 секунди след подновяването на играта за второто полувреме Виктор Камараса пропусна оставен сам фронтално срещу Навас. Номер 8 на домакините стреля в тялото на вратаря, пропускайки кристална възможност за "лос албиасулес". В 54-ата Дейверсон беше допуснат и шутира от 18 метра - Навас се справи. В 56-ата Кико Фемения сгреши при изнасянето на топката, Роналдо напредна и избра да стреля фалцово - покрай лявата греда на Пачеко. Минута по-късно Бейл прати топката над гредата след скоростна акция през центъра.


В средата на полувремето Зидан извади статичния днес Бензема и пусна Алваро Мората. В 69-ата Роналдо опита да отбележи атрактивен гол със задна ножица, но не уцели добре топката и я изрита в аут. "Белите" умишлено не вдигаха темпото, но и същевременно не вдъхваха особена сигурност в защитниците си действия. Четвърт час преди края наставникът на баските беше изгонен заради своите протести.


В 78-ата реферът свири втора дузпа за Реал, която още повече разгневи публиката Витория. След центриране от корнер арбитърът видя нарушение и посочи бялата точка. Тази дузпа изглеждаше още по-странна за страничния наблюдател. Този път португалецът пропусна да се разпише от бялата точка, след като Пачеко плонжира до гредата и изби.


В 84-ата "лос меренгес" затвърдиха успеха си след попадение на резервата Мората. Марсело асистира с много дълго подаване, нападателят надбяга своя пазач и хитро насочи над излезлия напред Пачеко - 1:3. В 88-ата Кристиано и Марсело разиграха в наказателното поле и номер 7 реализира третия си гол с удар от десет метра. Така бе оформен и крайният резултат.


Реал Мадрид събра 24 точки и е едноличен лидер в Примера.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Banditos
30.10.2016 03:44

Пак се започва бутането на балетната трупа

Reyes_de_Europa
29.10.2016 22:49

Резултата лъже че едва ли не сме се разходили по терена за трите точки. Реал игра на ниво само в последните петнадесетина минути, а до гола на Мората, равенството беше напълно възможно. Отново трудно влизане в мача и отново рано получен първи гол. Безобразни пропуски в защита на Данило и Варан, когото се убеждавам че трябваше да продадем на Моуриньо за много пари и да си вземем добър централен защитник. Никакво желание след 2-1 бързо да приключим мача с трети гол. Доволен съм само от трите точки, но не и от играта. За съжаление и Пепе се контузи и май не е нещо безобидно и оставаме само с безобразния Варан и Начо, а Рамос и Каземиро едва ли ще успеят да се върнат за мача с Атлетико, където с такава игра вероятно ни очаква първа загуба от началото на април. Все някак ще се справим със съперниците ни следващата седмица, чиито имена куриозно започват с Лег/ия/, Лег/анес/, но е нужна коренна промяна в играта на някои хора защото наближават мачовете на истината. Защо ли ми се струва че до няколко години централната ни двойка защитници ще са Начо и Хесус Вайехо, когото ще си приберем от наем в Айнтрахт Франкфурт, а Варан така и не успя да се пребори с 33-годишния Пепе и дори Начо е класа над него. Време е и Бензо да седне на пейката, а да поиграе Мората и оправи ли се Рамос да се пробва с Начо в двойка.

Hitchhiker1902
30.10.2016 10:25

Бъркаш, Игуаин е класИ над Бензо. Но няма какво да говорим, грешка, направена отдавна. Дано поне сега Мората има повече шансове, че франсето съвсем се мърдоса.

djarata
30.10.2016 08:13

В голяма грешка си и ти и повечето колеги.Да не изброявам Бензема в колко мачове ни закопа. Не е правилно да обвинявате човека ,за определени провали.Роналдо на мач изпуска сума ти и положения.Но нали е Роналдо..Срещу Дортмунд пропуска на Йозил беше закопаването. Игуаин е страшен нападател ,класа над Бензема.

ComsteR
30.10.2016 02:50

Изобщо не е жалко, а страхотно. Това че, вкарва на повечето жабарчета, него прави толкова силен. Малко ли мачове ни закопа? Срещу Лион срещу Дортмунд, срещу Барса и още куп мачове. Италянското си е за него, там защитниците са спрели, само тези на Юве може да са на висота, и не случайно избра тях.Аржентина малко ли закопа?!

djarata
29.10.2016 23:03

Бензо отдавна трябва да е на пейката...жалко ,че изпуснахме Игуаин.