Китанов под въпрос и за двубоя с Локо Пловдив

11:51
Китанов под въпрос и за двубоя с Локо Пловдив

Вратарят на ЦСКА Алексан­дър Конов почти сигурно ще получи нов шанс за изява в предстоящия двубой срещу Локо Пловдив в събота. 23-годишният страж направи своя деб­ют за първия отбор в Ловеч с Монтана (2:0), като попадна сред 11-те за сметка на контузения Георги Китанов (21 г.). Конов нямаше много работа в срещата, като Монтана от­прави само два точни удара, които не затрудниха стража.


Дошлият от Черно море Ки­танов получи разтежение в дербито с Левски и все още не е на 100% сигурно дали ще е на линия този уикенд. Днес роде­ният в Благоевград вратар ще опита да стартира трениров­ки на пълни обороти. На този етап обаче той по-скоро ще бъде оставен да почива срещу Локо (Пд), за да бъде съхранен за сблъсъка с Лудогорец, който е на 5 ноември (събота). При това положение Конов ще играе в две поредни срещи за ЦСКА.


Халфът Давид Симао пък ще се завърне на терена, след като изтърпя наказание от 2 срещи заради изцепките си в Коматево. Португалецът почти сигурно ще попадне сред титулярите, като се очаква да замени Петрус Бумал. Камерунецът свърши добра работа в мачовете с Ботев и Левски, когато армейците се нуждаеха от фут­болист с пo-дефанзивна роля в средата на терена. Бумал обаче показа слабости в офанзивен план и е очевидно, че той няма качествата, за да участва при граденето на атаки. На обратния полюс пък е Симао, който е с подчертан вкус към атаката, а в защита не е особено полезен. При до­макинството срещу Локо Пд тази събота ЦСКА ще се нуждае от повече офанзивна мощ и от тази гледна точка Симао изглежда по-добрият вари­ант, отколкото Бумал. Зато­ва е и логично португалецът да замени камерунеца сред стартовите 11.


Червените очакват възста­новяването на още трима свои играчи освен Китанов - Манолев, Арсенио и Кулма. Пър­воначалните прогнози сочат, че те ще са на линия за среща­та със смърфовете. След днешната тренировка ще има окон­чателна яснота за състояние­то им.


Борис Галчев продължава да е със статут "замразен" за офи­циалните мачове както на пър­вия отбор, така и на дубъла, и това загатва, че най-вероятно ще бъде освободен през зима­та. Отборът се събира за пър­ва тренировка след мача с Монтана днес след 2 почивни дни. Заниманието ще е следоб­ед в комплекс "Царско село".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация