ЦСКА постигна първа победа като гост (видео)

21:54
ЦСКА постигна първа победа като гост (видео)

ЦСКА София постигна първа победа като гост в Първа професионална лига, след като надделя над Монтана с 2:0 в мач от 11-ия кръг.

 

През първия четвърт час червените имаха териториално превъзходство, но головите положения пред двете врати липсват. В 22-ата минута дойде и първото по-сериозно положение, което бе пред вратата на ЦСКА. Шоко проби отдясно и върна отлично към Даниел Генов, който обаче стреля високо над вратата от 15-16 метра. Червените отговориха с два далечни изстрела на Виана и Георгиев. Първият обаче не затрудни Христо Иванов, а вторият излезе в аут. Все пак в 32-ата минута футболистите на Едуард Йорданеску достигнаха до първото си голово положение, когато Руи Педро стреля с глава след центриране от корнер, но Шоко изчисти пред голлинията. До края на полувремето ЦСКА владееше повече топката, но така и не успя да застраши сериозно противниковата врата. През първата част червените на два пъти вкараха топката в мрежата на Монтана чрез Преслав Йорданов и Антон Недялков, но попаденията бяха отменени заради двуметрови засади.

 

След почивката червените продължиха да доминират в играта и в 54-ата минута откриха резултата. Александър Георгиев центрира отляво към появилия се на почивката Милчо Ангелов, който с глава не остави шанс на Христо Иванов - 1:0 за ЦСКА. След попадението Монтана изнесе играта в по-предни позиции и започна да създава сериозни главоболия на символичните гости. Все пак в 70-ата минута добър шут на малинов отдалеч профуча опасно близо до вратата на Монтана. Футболистите на Джамбазки отговориха подобаващо три минути по-късно, когато след груба грешка на червената отбрана Полюткин бе оставен абсолютно непокрит на три метра пред голлинията, но не уцели добре топката и пропиля великолепна възможност за изравняване. Пропускът се оказа фатален, тъй като в 80-ата минута ЦСКА-София вкара втори гол и предреши крайния победител в двубоя. Автор на попадението отново стана Милчо Ангелов, който се възползва от центриране на Антон Недялков и заби топката под напречната греда.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nerazzurro
22.10.2016 14:25

Те играха на стадиона в Ловеч....значи оранжевата сган е спечелила у дома като домакин,не като гост...

holigan4e
21.10.2016 22:41

случайно

manutd_forlife
28.10.2016 11:14

Накрая щяхте да си тръгнете с 0 точки. Бъди благодарен.

Betinfinity
22.10.2016 14:28

*cry*

Teemo
22.10.2016 12:45

А вие до СМС: Сватба, измисли някоя дузпа, че цял мач нямаме едно положение.

manutd_forlife
22.10.2016 11:44

стигнахте до гол срещу нас.