Търгът за ЦСКА до Нова година

10:55
Търгът за ЦСКА до Нова година

Търгът за четирите марки на ЦСКА, заложени пред НАП, ще е факт до Нова година. Това отсече Дора Милева пред "7 дни спорт". Вчера дамата бе избрана за постоянен синдик на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. По предложение на държавата цялото имущество ще се продава накуп.

 

"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, макар че феновете на ЦСКА чакат търга за емблемата с повишен интерес.

 

"Получените средства за емблемите ще бъдат разпределени между двата кредитора в клас 1 - НАП и "Инвестбанк". Не всички от задълженията на държавата са в тази група. Цената на марките очаквам да падне надолу, защото все пак става въпрос за вече нефункциониращо дружество. Парите от земите? Едва ли ще се съберат кой знае какви суми, тъй като става въпрос за предимно нерегулирани парцели край София и до морето", добави икономистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ordinary
21.10.2016 11:18

Какъв смисъл има от този търг като и в момента Литекс-София си ползват емблемата и никой нищо не им казва ?

Betinfinity
22.10.2016 14:23

Разбирачи, точно затова емблемата и марката са запорирани и ще се откупват срещу дългове, защото касаят търговския закон и толкова по него, но от там нататък освен за акционерни дружества - става въпрос и за футболни клубове, примери колкото щете: Фиорентина, Рейнджърс, има и от БГ, всичките наследиха титлите си......

Luxury
21.10.2016 20:46

Не може да се претендира за история или автентичност. Емблемата е просто графичен символ, който може да бъде слаган на продуктите на собственика на марката. Литекс не може да си купи история и автентичност. *smile* Който и отбор да купи емблемата, то ще получи единствено правото да я използва законосъобразно. Нищо повече! Към момента емблемата се използва незаконосъобразно, защото тя е собственост на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Въпросът е защо синдикът на това дружество не предяви до сега претенции срещу неправомерното й използване? При един иск срещу преименувания Литекс, съдът би забранил отборът, който скоро се премести от Ловеч в София, да играе с тази емблема. Би забранил също използването й изобщо на публични места. Освен това би осъдил преименования Литекс да плати обезщетение на фалиралото дружество за неправомерното използване на емблемата!

SuperSizee
21.10.2016 19:46

И по кои по-точно правилници, че не разбрах нещо, защото никъде в търговския закон не пише, че новосъздадено търговско дружество трябва да приема само активите от друго без неговите пасиви. Какво и как измервате? Какво точно имате предвид с понятието история и как я купувате или по точно с какво я остойностявате? Емблемата е актив, който носи със себе си патенти и др. сродни нематериални активи, но носи и задълженията които са направени с нея, като залог на вземания, които не разбрах как точно ще ги прихванат, но това е друга тема.

Betinfinity
21.10.2016 18:09

Помисли малко сам, освен ако не се водиш по женския акъл на бабката, мани я какво разправя тая, след като ще има търг - значи има смисъл! И то не какъв да е, а точно затова - кой клуб ще наследи историята?! Ганчевото отборче - или ЦСКА-то в "А" областната група, въпреки че по правилниците - това оттдавна трябваше да бъдат футболистите на Ади Зафиров!!...