Юнайтед вече не може да се мери с Реал

17:47
Юнайтед вече не може да се мери с Реал
Реал Мадрид осъществи изключителна селекция през летния трансферен прозорец, а противно на очакванията на мнозина отборът показва прекрасна игра в срещите си от предсезонната подготовка. При положение, че "Белия балет" продължи да играе по този начин и през предстоящия сезон, то вероятността Манчестър Юнайтед да бъде детрониран като най-популярния футболен клуб в света е огромна.

Малко след началото на първенството на Англия вече налице е нарастваща загриженост за възможностите на Юнайтед, след разочароващата загуба от Бърнли и трудния успех над Бирмингам в първите два кръга на Висшата лига.

На другия полюс Реал Мадрид постига изключителни победи, с красива игра и жажда за много голове, което от своя страна радва запалянковците не само на "Сантяго Бернабеу". Сезонът в Примера все още не е започнал, но Реал показва, че е отбор, който може да постигне много, благодарение от части и на звездните попълнения Кака, Кристиано Роналдо и Карим Бензема. До момента съставът на Мануел Пелегрини се представя перфектно в атака, а Реал побеждава противниците си с фантастична игра и изобилие от голове и се вижда, че тимът може и доста повече.

Холандският полузащитник Ариен Робен бе в обтегнати отношения с ръководството на "Кралския клуб" през последните месеци, но с отличните си изяви в последните мачове на Реал той си спечели доверието на Пелегрини и най-вероятно ще бъде сред основните фигури в състава през новия сезон. Ветеранът Раул продължава да блести с високата си класа, а попадението му при разгрома над Борусия Дортмунд подсказва, че на него все още може да се разчита. Карим Бензема и Гонзало Игуаин обещават да създадат добро партньорство, което да гарантира на мадридски гранд висока резултатност. Като добавим Шаби Алонсо,  Роналдо и Кака, "Белия балет" наистина заслужава титлата "галактикос", но по-важното е, че магията се завърна на "Бернабеу". Така, както стана през миналия сезон на "Камп Ноу" и Барселона играеше най-красивия футбол.

Манчестър Юнайтед продаде носителя на "Златната топка" за рекордна сума, но не осъществи почти никакви сериозни трансфери, за което мениджърът сър Алекс Фъргюсън в момента търпи критики от феновете на тима. Антонио Валенсия за сега е единственото по-сериозно попълнение в "дяволския" състав. Майкъл Оуен и Габриел Обертан едва ли ще донесат достатъчно класа на "Олд Трафорд". Още в началото на сезона сме, но ако Оуен и Димитър Бербатов продължават да са далеч от желаната форма, то проблемите пред сър Алекс тепърва предстоят.

Единствено Уейн Рууни продължава да бъде на познатото топ ниво и в момента е най-опасният футболист на Юнайтед за противниковите състави. Самият английски нападател заяви, че от Димитър Бебратов може да се очаква много повече през този сезон, но засега капитанът на България не оправдава високите изисквания на феновете на "червените дяволи".

Предвид възрастта на Пол Скоулс и Райън Гигс съвсем естествено е да очакваме и проблеми пред сър Алекс в средата на терена през тази година. След напускането на Роналдо и Карлос Тевес истината е, че Юнайтед се нуждае от двама класни халфове и един нападател, но шотландският специалист на пук на всичко и всички твърди, че съставът му е оптимален и не се нуждае от нови попълнения. Феновете на Юнайтед се дразнят допълнително от звездната селекция на градския съперник Манчестър Сити. "Гражданите" успяха вземат Емануел Адебайор, Карлос Тевес и Роке Санта Круз, което ги прави тим с атакуваща формация от най-висока класа.

След суперсезонът за Барселона и очевидния възход на Реал Мадрид, дали не ставаме свидетели на отстъпление на популярността на английския футбол пред испанските клубове?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

teenage_head
23.08.2009 11:55

абе какво всички храните темата аз не мога да разбера. Според мен идеята на тази тема е да се даде мнението развитието на испанския футбол през настоящия сезон и да се правят догадки на тема дали ще измести английския от челните места, защото нищо че миналата година барса спечелиха ШЛ все пак на полуфинал бяха 3 английски гранда. та точно това е идеята преди да е започнал с пълна газ сезона и преди всичко да е ясно да дадете мнение. А аз като фен на манчестър и реал им пожелавам успехи през настоящия сезон но все пак мисля че английския футбол ще си остане без конкуренция *smile*

BoyToy
22.08.2009 10:28

Еееее стига де...с това накрая на статията просто паднах от хил...Роналдо,Кака и Бензема + Други по-зивестни играчи от други отбори като например Вия,Шави...няма направят Испанското първенство по-известно то Премиершип,може и да стане,но това ще се случи чак след години,за сега Англия е номер 1 и това е факт,при наличието на звезди като Рууни,Дрогба,Лампард,Чех,Тери и още много много...Не можем да успорим това *wink*

vill
22.08.2009 09:56

haramilio

Английска к.рва може да викаш на някой роднина. *wink*
Прав си английския футбол няма едно голямо дерби.Там има много големи дербита.За това по цял свят и България има фенове на отбори които са извън топ 4.Нюкасъл ,Евертън, Нотингам ,Астън Вила ,Мидълсбро, Тотнъм, Ипсуич, Норич , Помпи и т.н..
Аз незнам много фенове на Валенсия например,а да не говорим за Алмерия примерно.Всичко е насочено към Реал и Барса.

Никой не оспорва,че Милан и РЕал са титулувани,но явно ти си глори хънтър който преди да си легне брои титлите на отбора си и така си ляга спокоен. *joking*
А Реал и Милан дали ще са номер 1 не се знае.Все пак това е футбол,а не баскетбол където разликата между хамериканците и останалия свят е огромна.Тук разликите между величието на големите клубовете са микроскопични.

vill
22.08.2009 09:46

Такъв тип статии на мерене на мъжки полови органи са ми най-смешни.
Като малки деца "моя отбор е по-добър" "не моя е е по-добър"
От къде е сигурен автора,че Реал е по-силен ? Направили няколко трансфера и от това прави заключения ! Защо не коментира защитата на двата отбора ? Да видим кой отбор има по-добра защита. *wink*
Дори Юнайтед да изгуби титлата никой няма да се сърди.Напрежението е върху конкурентите на Юнайтед.Напрежението е върху Реал Мадрид.След тази селекция трябва да се борят за 3 трофея и ако не спечелят поне един сезона им ще е провал.

Леко се дразня от някои мнения от сорта " Юнайтед нищо хубаво не ги чака тоя сезона" "Много са зле без Роналдо " и т.н. все едно нямаме титла от 15 години и напрежението този сезон е при нас,последните 3 години са били провал и миналия сезон сме били на косъм о т титлата,а САФ е за уволнение.Реалноста е съвсем друга през последните 3 години.

mataresse
22.08.2009 01:20

Що не спрете да се заяждате с Юнайтед?Що не спрете да ни занимавате с тъпите си пристрастия към шибания НЕРЕАЛ?Има време да видим кой какъв е.Не се правете на врачки и врачоци....

haramilio
22.08.2009 00:33

Notlike-поредният отчаян фен на ливърпул, който чака ли чака тази титла вече 20 годи. Ще я дочакаш "пич", но ще минат още 20 и тогава. Историята помни титлите, а не моментните успехи *stop* Реал и Милан винаги ще са номер 1 и ще се помнят вечно, Сага виждам и страхотен напредак в Челси, а отбори като лешперите от Манчестър и Ливърпул тази година ще правят свирки на Реал, Барса, Челси,Арсенал, Юве, Интер. А нивото на футбол в англия е много по-високо от това в Испания, но Испания има РЕАЛ И БАРСА, нещо с което английските курви немогат да се сравняват.

lfc_bul
21.08.2009 23:49

Вярно - те Манчестър и с Бърнли не могат да се мерят ако става въпрос ... Направете и такава тема

Notlike
21.08.2009 22:21

Този автор или е леко глупав, или просто иска да си губи времето. Къде ми е тръгнал да обяснява кой какво направил, как го направил и тем подобни. Чакайте бе, хора ! Сезонът в повечето страни не е почнал, а в Англия предстои ТРЕТИ КРЪГ. Какви логики ми вадите за 36 кръга напред, да не сте гадатели... Юнайтед тва, Реал онова. Има време. Ще видим и ние, ще преценим, статистиките ще говорят. Нека не лежим на изненадата Бърнли и на победите в контролите на Реал. Иначе като фен на Ливърпул ми се иска да срещнем "галактико" и да им загатнем за Анфийлд 2009, когато "белия балет" отнесе 4:0.. а за хегемония на испанската Примера ще говорим, когато нивото на всички клубове се вдигне, както и финансовото им положение се стабилизира. Доколкото знам, един от отборите (Херес) има проблем с финансите. Само за информация - такива проблеми нямат и тимовете от първа лига ( трети ешалон). Когато стигнах британските, тези клубове ще ги призная. Освен Барселона, Атлетико в последно време и стария Виляреал, от Реал след 2003-04 не съм видял нищо стойностно. Явно като одъртя Зидан и всичко тръгна наопаки.

kardona
21.08.2009 20:16

beckham_07, МАНЧЕСТЪР няма конкурентно способен тим в момента. Всеки знае, че САФ се е изчерпал вече и този път едва ли ще направи пак най-силни в цял свят

kardona
21.08.2009 20:13

beckham_07, ами МЕСИНКА вечен ли ще е??/ Говориш пълни глупости. Както е за едните така е и за другите. Анри, Пуйол, Шави, все са заминали вече. Значи Ман гради нов отбор, ами реал не гради ли??? Ман нищо не гарди със сакатия и гелосания и плешивия нищо няма да стане, само кака и роналдо струват колкото тях тримата. Бензема и Игуаин са си доста млади, даже по-млади и от месинка. Ти не бери грижа какво ще стане с реал хората са го измислили. А и но Роналдо и Кака им остават поне още 5 6 години на високо ниво. Перес оже да не е жив. Само за инфо не съм фен на Реал

arsenov
21.08.2009 19:37

тея на приятелските как ги хвалят представям си ако бият в някои важен мач

Barca_fen112
21.08.2009 19:22

Много е рано да се правят изводи за Реал след като до момента не са се срещнали с нито един по силен отбор и всички тези мачове са приятелски.Заклучение за състоянието на Реал ще можем да направим някъде към 7 кръг на испанското а дотогова нищо не се знае *wink*

beckham_07
21.08.2009 19:19

Може и Реал да се издигнат за 1-2 години.Ами после?Всеки се сеща,че Роналдо и Кака няма вечно да са млади и да играят добре и да имат желание.Нали на Кристиано пак ще му трябва ново предизвикателство,ако случайно спечели всичко с Мадридчани.След няколко години пак ли Перес ще даде 200милиона за селекция и още толкова за заплати?Пишете глупости колкото да се намирате на работа.Реал може и да ги бъде,но няма да е за дълго и това всеки го знае.А ЮНАЙТЕД след 2 години пак ще мачкат.То е ясно,че този и евентуално следващия сезон ще се гради новият облик и състав,но за това по-доъбр човек от Фъргюсън няма!!!!!!!

CampNou
21.08.2009 19:11

И защо пак да не сме най-добрите това е единственип голям отбор в които няма голяма промяна махна се Ето'о както трениора искаше и доиде най-малкото равностоен на неговата мега класа играч.Барса си имат изграден състав а повечето играчи са най-добрите на своя пост

TigerJK
21.08.2009 18:50

що пък да не са пак най добри? Тва е единствения отбор който запази почти всичките си ключови играчи. Единствено Ето'о се махна, но сега имаме Ибрахимович, който според мен доста бързо ще влезе във форма и ще се сработи с другите. Всичко друго си е същото, дори вече имаме повече стабилност в защита с Максуел и преговорите с различни отбори за класни заместнитици на Дани Алвеш по десния фланг. Така че има реален шанс Барселона да повторят добрия сезон *wink*

GodOfHatred
21.08.2009 18:31

Барселона бяха най-добри миналия сезон.Сега няма да са те.

villitu
21.08.2009 18:24

Много е рано да ни хвалите "Галактико" *sick*

sasedq
21.08.2009 18:13

А авторът на темата може просто да си одреже вените.Без да е видял за какво стават се обеснява.Ако реал се срещнат срещу който и да е отбор от топ4 в англия ще паднат с голяма разлика... Това е напълно ясно.Реал са напълно нов отбор и за една година много се съмнявам да направят нещо.Изтарваха шанса си да спечелят купата на мира.Пак ще са на сухо.

lucky_79
21.08.2009 18:11

Както са каза ли старите хора "ще по-живеем , ще видим" *joking*

sasedq
21.08.2009 18:09

Raul_7_7 Как разбра че са най добрия отбор в света като не е почнало испанското първенство и ШЛ ? Като спечелят Ла Лига и ШЛ тази година може тогава да кажеш ,че са най добрия отбор в ЕВРОПА в света ще станат като спечелят и световното клубно първенство така че не се обеснявай преди да е почнал сезона в испания.Нищо не разбираш поне аз разбрах едно нещо от тази тема - че ти си едно глупаво келешче което се чуди какво да пише по цял ден и да хвали реал който никой още не го е видял какво играе.

CampNou
21.08.2009 18:06

Raul_7_7 Какво ми даваш пример мач на Юнаитед с Бърнли.Те и Юнаитед биха в една контрола с 8–2.Реал има бая хляб в момента да изяде докато станат най-добрия отбор в света.В момента това е БАРСЕЛОНА

Raul_7_7
21.08.2009 18:00

CampNouДобре Реал поне ги мачка тия слабаци с 5 гола а Ман не могат да бият Бърнли.Тази година трофеите са за Реал наи добрия отбор в света *wink*

CampNou
21.08.2009 17:51

Да кво побеждава Реал някви пощиняци дето са пълна скръб и отбори които излизат с резерви(Б.Дортмунд)а те им се хвърлят с тиулярите и на умряло куче нож вадят.

GodOfHatred
21.08.2009 17:51

Реал наистина играя много добре но това са само приятелски мачове.Нека видим как ще играят и в Испания и в ШЛ.Все пак добро начало играчите искат да побеждават искат да играят това само до добри резултати може да доведе.Дано продължават с добрите изяви и да радват феновете с красив футбол *wink*