Уникален Буфон вдъхнови Юве, "Старата госпожа" триумфира в Лион (видео)

23:36
Уникален Буфон вдъхнови Юве, "Старата госпожа" триумфира в Лион (видео)

Олимпик Лион загуби от Ювентус с 0:1 на стадион "Парк Олимпик Лион" в среща от третия кръг на група Н в Шампионската лига.


Главен съдия на двубоя бе полякът Симон Марчиниак.

 

Преди почивката бианконерите имаха териториално превъзходство и през по-голямата част от времето разиграваха в половината на френския тим, който се беше прибрал и дебнеше за удобна възможност да удари на контра.


Въпреки доминацията си във владеенето на топката, Старата госпожа трудно стигаше до голови положения. В 27-та минута Игуаин се измъкна от защитата на Лион и шутира от малък ъгъл, но Лопес спаси.


Десет минути преди почивката домакините получиха право да изпълнят корнер. Бонучи задържа противников футболист в пеналта. Реферът посочи бялата точка и показа жълт картон за защитника на Юве. Лаказет изпълни дузпата, но Буфон спаси.


В самото начало на втората част Марчиниак изгони Марио Лемина за нарушение срещу Факир. Халфът на Юве видя втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.  


Последваха няколко невероятни спасявания на Джиджи Буфон, който буквално уби устрема на домакините, които за кратко бяха на крилете на вдъхновението.


Двадесет минути преди края Алегри извади Дибала и пусна на негово място Хуан Кудрадо. В 77-та минута колумбиецът проби по дясното крило, нахлу в наказателното поле и с изненадващ шут с десния крак изненада Лопес, който бе оголил близкия си ъгъл. Ювентус поведе в резултата.


До края на срещата домакините натиснаха, но не успяха да се докопат до ремито. Ювентус спечели трите точки и събра 7 в актива си. Лион остава с три.

 

В другия мач от тази група Севиля победи Динамо Загреб с 1:0 като гост.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omen
19.10.2016 06:10

Куадрадо уникален,отново показа че във важните мачове не е мишка,сега и с Байерн преди година,много искам да го задържим.Последните 6-7 години ,ако не броим Лихти,от дясно не сме имали толкова резулатен и качествен играч.А за Буфон ,каквото и да кажа ще е малко.Браво Юве.

Hitchhiker1902
19.10.2016 00:52

Дам, за Джиджи и аз бих се радвал страшно, всякак си е заслужил тази купа, пък и две-три Златни Топки. Уникален Играч и страхотен човек, абсолютно прави бяха тифозите с транспаранта оня ден...

CFC_H_A_Z_A_R_D
18.10.2016 23:50

Нямам думи.Буфон е просто ЛЕГЕНДАРЕН за пореден път спасява Ювентус.Струва ми се,че ако днес не бе той на вратата щяхме да видим изненада.Ако Буфон не успее да спечели ШЛ с Юве аз ще съм от хората които ще съжаляват повече от него.

buffon93
19.10.2016 00:11

така си е , просто такъв вратар заслужава да е печелил Ш.Л, има този и още 1 сезон на разположение ,дано Юве вдигнат първа титла от 20 години насам.

bacardy_breezer
18.10.2016 23:39

От две неща съм много доволен - адски ценните 3 точки и показания характер с оглед, че бяхме толкова време с човек по-малко... А Буфон - извънземен, невероятни спасявания направи....

iskren1981
18.10.2016 22:36

как можа такава умрела дузпа да удари тоя

Red_Till_Dead
18.10.2016 21:40

Факта , че това е най - интересният мач показва колко е слаба ШЛ тази година. Иначе за мача Юве е с класи над Лион и според мен ще вземат мача рутинно 2:0.

bacardy_breezer
18.10.2016 21:45

В първия кръг имаше ПСЖ - Арсенал, във втория - Атлетико - Байерн и Борусия Дортмунд - Реал, утре Барса - Ман Сити... Все пак е групова фаза, няма как всеки мач да е супер дерби *wink* А иначе не мисля, че чак рутинно ще си вземем мача. Лион този сезон като домакин играе силно, а и имаме доста кадрови проблеми.

bacardy_breezer
18.10.2016 21:03

Явно Бенатия не е на 100%, щом Алегри е пуснал Евра в тройката централни. Да видим какво ще се получи.