Бардон: Във футбола вече няма мишки

12:18
Бардон: Във футбола вече няма мишки
Халфът на Левски Седрик Бардон бе най-добрият футболист на "сините" срещу Дебрецен. Въпреки посредствените изяви на по-голямата част от колегите си, французинът показа класа. Освен че вкара гола, Бардон създаде почти всички опасности пред вратата на гостите. Въпреки негативния резултат Седрик не спря да се бори докрай.

- Седрик, коментара ви за мача?


- Левски се представи доста добре. Най-лошото бе, че не успяхме да вкараме първи гол. За сметка на това допуснахме такъв. Когато един отбор е домакин в турнирни мачове и не успява да вкара гол, обикновено бива наказан.

- Защо се стигна до загубата?

- Защото имаха два удара и вкараха два гола. Повече, отколкото ние успяхме да вкараме. Първото полувреме имахме три-четири чисти положения, които трябваше да вкараме. За съжаление не успяхме да направим това. Трябва да работим върху тези неща. Най-вече нападателите ни да имат повече самочувствие пред вратата, когато излизат на голови положения. Трябва да се вкарва гол в такива ситуации, иначе те наказват.

- Доста футболисти отсъстваха поради различни причини. Това отрази ли се на представянето ви?

- Не, според мен всички играчи се представиха много добре срещу Дебрецен.
Не може да се каже, че този и този ни е липсвал фатално. Освен това Дебрецен въобще не е слаб отбор, както всички го представиха. Има още 90 минути, надявам се там да имаме по-голям късмет и да се класираме.

- Нормално ли е да тичате повече от някои ваши съотборници, които са с десетина години по-млади от вас?

- Не мога да коментирам такива неща. Има си треньор, който дава персонални оценки на футболистите. Аз винаги се стремя да дам двеста процента от себе си. Надявам се, че и другите в отбора се опитват да правят същото.

- Шансовете ви за реванша?


- Имаме шанс, както се видя на "Герена". Създаваме положения, сега остава да почнем и да ги вкарваме. Надявам се там да имаме също възможности и да ги реализираме. 2:0 не е нищо особено за постигане, ако играем както трябва. Имаме една седмица да се подготвим. Първо трябва да се възстановим от този мач.

- Какво ви казаха Достанич и Георги Иванов след мача?


- Още нищо не са говорили с нас. Предполагам, че това ще стане на следващите тренировки.

- С какво ви изненадаха унгарците?


- Не мисля, че ни изненадаха с каквото и да е било. Аз очаквах и знаех, че ще играят точно по този начин. Просто са добър отбор. Не може да стават пет-шест пъти шампиони в Унгария през последните години и да са слаби. Само журналистите ги определихте като мишки. Във футбола вече няма мишки, има само добри отбори.

- Ще бъдете ли по-силни като се върнат липсващите футболисти?

- Дано да се оправят. Тези, които ги замениха, също се представиха добре.

- Изявленията на шефовете, че вече сте постигнали основната си цел, не ви ли демотивира за мача с Дебрецен?

- Не знам какво са говорили шефовете. Така че не мога да коментирам тези въпроси. Моето мнение не е такова, аз искам да играем Шампионска лига. Това е целта ми.

- Бяхте най-добър в мача. Разочарован ли сте от резултата?

- Разочарован съм, че загубихме. За първи път падам на стадион "Георги Аспарухов" пред нашите фенове. Много съм ядосан от този факт. Като начин на игра не мисля, че бяхме толкова слаби. Ако продължаваме да играем по този начин и действаме с повече самочувствие пред вратата, нещата може да станат.

- Феновете ви подкрепиха. Очаквате ли това да стане и на реванша в Будапеща?

- Да, разбира се. Там е доста голям стадионът. Аз съм чувал, че Дебрецен нямат толкова много фенове. В това отношение може пак да сме домакин и този път да стигнем до успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация