Скандалният Ник Кирьос отново разтърси света на тениса (видео)

11:07
Скандалният Ник Кирьос отново разтърси света на тениса (видео)

Най-скандалният играч в елита на световния тур – Ник Кирьос, се забърка в нови проблеми, след като си навлече гнева на публиката в Шанхай с несериозното си представяне срещу Миша Зверев.

 

Австралиецът се намираше в отлично форма, като миналата седмица спечели най-голямата титла в кариерата си, триумфирайки на надпреварата в Токио, а онзи ден започна Мастърса в Шанхай с победа в два сета над Сам Куери. Вчера обаче той нарочно направи двойна грешка по средата на първия сет, за да подари един гейм на съперника си, което принуди съдията на стола Али Нили да го предупреди да играе професионално. Кирьос обаче продължи в същия дух през втората част, като в крайна сметка загуби с 3-6, 1-6, а междувременно се скара и с човек от публиката.

 

На пресконференцията след двубоя той сподели, че не разбира реакцията на феновете. 

 

„Ако те знаеха за какво говорят, щяха да са на корта и да бъдат успешни. Не ги разбирам, те не знаят през какво преминавам. Не им дължа нищо, това си е мой избор. Не съм ги карал да идват и да ме гледат, могат просто да си тръгнат. Ако си толкова добър, че да ми даваш съвети, защо не си на корта?“, заяде се Кирьос.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Hazarddddd
13.10.2016 22:30

За мен реакцията на зрителите е напълно нормална. И наказанието за Кирьос е нормално. Тук не го пише, но става дума за 16500 долара, като 10000 от тях са заради това, че не си е давал зор. Така или иначе, на него не му пука особено за тези пари, но просто няма как да бъде наказан с повече. Единственото глупаво нещо, което направи Кирьос е, че на пресконференцията каза, че не разбира феновете. Иначе другото си е негов избор, но след като е решил да прави така, ще трябва просто да потърпи малко критики, дори и по време на мача.

Hazarddddd
14.10.2016 12:59

По принцип си прав! Но за мен по-правилно, е да се върнат парите на зрителите и да се вземат същите пари от Кирьос, защото това, че Кирьос са го глобили с някаква огромна сума не вълнува особено много публиката. Вярно, че пак ще са огорчени, че не са могли да гледат качествен тенис, но поне да им възстановят парите.

BoB_i_leshta
14.10.2016 01:13

Точно това ,че няма как да бъде наказан с повече, трябва да се промени. Този човек е абсолютен срам за тениса ,който е един от спортовете ,в който уважението е на първо място. Той не показва такова нито към себе си ,нито към противника си ,а какво да говорим за феновете ,които са отишли на корта с надеждата да гледат тенис от висока класа на Мастърс ,а не някакъв пикльо ,който е решил ,че днес не му се играе . Той е взел 35 000 долара от наградния фонд на турнира и те му взимат едва 16500 ,че се подиграва с тях и с тениса. За мен наказанията за такива олигофрени като Кириос (макар че той си е единствен такъв бушмен) трябва да се увеличат поне десетократно като в добавка им се отнемат и точки . Като олекне с няколко стотици хиляди долари и падне надолу в листата ,тогава може и да се осъзнае ,с тия 16500 бълха го ухапала .

sockenheld
13.10.2016 19:59

Не ги разбирам,те не знаят през какво преминавам. Ето това е най важното,че никой не го разбира.Е да обясни,да го разбере цял свят.Кой знае в какви ла*на се е забъркал.

bobygbg
13.10.2016 19:02

Много си е прав. Ако сибтолкова добър каъо него отиваш и играеш.

rimlianin
13.10.2016 18:16

Австралийско-гръцкото циганче продължава да се мисли за нещо повече от това което е , а именно едно лекенце , както каза Макенроу най-добре ще е да се оттегли от този спорт и да се занимава там с каквото иска баскетбол , волейбол , чистач на кенефи и т.н.

sakata_97
13.10.2016 17:52

Този е супер талантлив играч,но тези постъпки които прави не му правят чест,дано се осъзнае,че после да не стане късно,голям смотаняк ще излезне този ако не се възползва от шанса който му е дава тениса,много хора искат да бъдат на неговото място,но ако поне има малко акъл в тази австралийска глава ще си вземе нужните поуки

lazera0
13.10.2016 21:36

Той сам си казва, че тениса не му е приоритет, а баскетбола и съжалява, че не играе баскет, а също така и тренира 3-4 пъти в седмицата и все пак си е класа, може да стане номер 1, ако си даваше зор

vlatkyn
13.10.2016 16:21

Тоя грък е наглец, ако искаш да не играеш, симулирай контузия и загуби мача честно.

sacrefisio
13.10.2016 15:30

Непрофесионално отношение . Заслужава наказание да не играе в голями турнири , ако правилника го позволява

RoSKo0o0
13.10.2016 11:54

Еми, именно! Аз съм на същия тезгях в моята област. Каквото искам - това ще правя... не съм задължен на никого. Изцяло подкрепям точ пич, щото хората си мислят, че могат да те контролират, когато си някакъв популярен и т.н. Като извличат хората от теб полза и всички са много позитивни, много приятелски настроение, ама като решиш да бъдеш себе си и веднага обръщат страната *smile*

RoSKo0o0
13.10.2016 20:40

Именно *beer*

sundza
13.10.2016 12:47

Щастлив човек си ти, страннико *beer*. Всяко мнение трябва да се уважава. Не понасям хора, които нямат мнение. Много хора само чакат някаква грешна стъпка на някой, за да го одерат жив. Има си комисии, има си санкции. Твоята позиция я изразяваш с посещение или не на това събитие. Публиката много добре знаят що за личност е Кирьос и знаят какво може да се очаква от него във всеки един момент. Което ме кара да мисля, че са от горепосочените екземпляри.

Crissstiano
13.10.2016 12:47

Ама то тука не става въпрос за пари, а за уважение. Няма значение дали си популярен или не, то като си прост си личи, това не му е първата изцепка! Между другото като заговори за пари, нали се сещаш, че всички тези пари, които получават спортистите е защото има зрителски интерес. Във футбола, баскетбола, тениса и т.н. Ако ги нямаше феновете дали щяха да се наливат такива пари за наградни фондове като няма да имат възвръщаемост? Иначе съм съгласен, че всеки има право да прави каквото иска със собствения си живот, ама ако не му се играе да спира и да не петни името на спорта, който му е дал нещо.

RoSKo0o0
13.10.2016 12:38

То това е гадното при мен, човек, че аз не го разбирам това. Това е негово решение. Разбирам те. Явно прекалено много уважавам чуждите мнения, щото реално не ме и интересува толкова животите им и какво ще правят. Дето викаш... ако го направят... няма да ходя повече и това е. Странна птица съм, не трябваше да пиша, щото ще почнат едни спорове сега *lol* Просто ми се повръща от това как хората нарочват някой за популярен и почват да му разрушават живота и то заради пари. За мен парите нямат стойност, може би заради това.

Crissstiano
13.10.2016 12:03

Пфф, това е неуважение към играта и най-малкото към хората, които са си платили за да гледат тенис, а не държание на тинейджър ядосан на родителите си. Представи си утре отиваш на концерт, даваш сумати и пари и изпълнителя излиза и казва не ми се пее, не съм задължен на никого, а тоя Кирьос за пореден път доказва, че не е стока.