Григор Димитров загуби от Вашек Поспишил в Шанхай (видео)

15:13
Григор Димитров загуби от Вашек Поспишил в Шанхай (видео)

Първата ракета на България Григор Димитров не успя да стигне до двубой със световния номер 1 Новак Джокович, след като загуби от Вашек Поспишил с 5-7, 6-7(2), в мач от втория кръг на Мастърса в Шанхай.

 

Вчера българинът се представи отлично срещу 14-ия поставен Ришар Гаске и го победи с 6-4, 6-4, но днес не успя да се представи на същото ниво и допусна първото си поражение от Поспишил в 4-та среща помежду им. В първия сет двамата си размениха по един пробив и вървяха към тайбрек, но Гришо допусна пробив в последния момент и загуби с 5-7. Във втората част Димитров и Поспишил бяха много стабилни на собствен сервис и не се пробиха, но в тайбрека хасковлията направи няколко грешки и в крайна сметка го загуби на 2 точки.

 

Двубоят ще се запомни и с два любопитни момента, в които силни удари на тенисистите попаднаха в съдия на линията и момче, което подава топките. След сервиса на Поспишил в тялото му китайчето се разплака (5:20 мин. във видеото), а Гришо го успокои, подарявайки му лента за китка. Жената пък бе уцелена в бузата, докато правеше опит да избегне снаряда на българина (4:10).

 

По този начин канадецът продължава към 3-ия кръг, в който ще срещне Джокович, докато Димитров приключва турнира с 35 хиляди долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sakata_97
13.10.2016 18:08

Тениса е такъв спорт че всеки може да победи всеки,почти във всеки турнир някой много по недоказал се играч побеждава някой който е доста по-добър и доста по-напред в ранкинга,в тениса изненадите ги има и ще ги има винаги,незнам какво толкова хейтвате Григор за тази загуба,вижда се че му трябва лека почивка за да е свеж за турнира в Стокхолм,при това си добави и 45 точки,което пак е по-добре отколкото нищо,така че стига със този хейт към него,един път и на нас ни е излезнал късмета че имаме такъв тенисист който прави така че да чуват страната ни по-света на тениса*smile*

vlatkyn
13.10.2016 16:19

Това е тенис, не може да се участва и бие във всички турнири. Федерер се сцепи от рев когато Надал го натупа в Австралия. Дори Джокович губи от по-слаби тенисисти понякога.

brickbat
13.10.2016 08:07

от вашите коментари ме е срам, че съм българин.

rimlianin
13.10.2016 18:19

Радвам се че не съм единствен ..

Ivan017
13.10.2016 03:39

Евалата Грише!!! Номер 1 в България си, а в света си номер.... последен! *lol*

Amateur2017
13.10.2016 00:36

Аз не мога да разбера какво някои подскачат като коментиращи КРИТИКУВАТ българско представяне на международен турнир? Независимо от спорта. Тези някои какво - да не би да си мислят, че като подкрепяш българското на всяка цена ги прави големите патриоти? Големите българи?

Бил играл финал, бил играл незнамсикаквоси. Ами ще играе! Нали заради това е професионалист. Да ИГРАЕ! Другите тенисисти как го правят? Разбирам да е счетоводител и да си цъка тенис за кефа. Уви, не! Когато играе слабо (не си върши работата) ще получава много критики. Когато играе силно (върши си работата) ще получава похвали.

В предният турнир се представи супер силно и получи само похвали. Сега се представи под всякаква критика и получава критики. Логично и нормално! Големи българи, големи патриоти, а май... предимно Бай Ганьовци са се навъдили всички!

stan_the_great
12.10.2016 17:07

Хора, до това води умората от много мачове почти всеки ден. Григор игра полуфинал, след това финал, сега трети турнир подред и дори победи вчера Гаске. Днес си личеше, че не беше свеж изобщо. И Кириос направи дълга поредица от мачове и днес беше размазан от далеч по-слаб тенисист. Гофен и той едвам креташе на моменти вчера срещу Дел Потро, а игра финал миналата седмица. Има нужда от малка почивка Григор преди да отиде в Стокхолм следващата седмица. Там се представя доста силно по традиция и вярвам, че отново ще се представи на ниво и кой знае, може пак да достигне по полуфинал или финал, все пак е печелил титлата там. А и добавя още малко точки към актива си-миналата година не игра в Шанхай. Успех!

stan_the_great
12.10.2016 22:09

Говориш пълни глупости!!! Я ми кажи тенисист като Вавринка кога спечели първата си значима титла? Искаш ли да ти кажа- 2014 година Аустрелиън оупън, когато беше на 29 години!! До тогава той дори нямаше титла от Мастърс 1000 сериите, какво остава за титла от Големия шлем. Е сега вече има няколко титли от Големия шлем, както и куп други успехи и е 3-ти в световната ранглиста. Понякога играта тръгва на даден спортист в правилния път точно с годините, когато спортът е допълнението към семейния ти живот и се научиш как да ви съчетаваш. Никой не иска от Григор да има успехите на Надал, Федерер или Джокович, но и никой не знае дали няма да поеме и по пътя на Вавринка, едва на 25 години е, има сигурно още 10 години в тура на доста високо ниво предвид, че не се е контузвал в кариерата си сериозно.

WDale
12.10.2016 19:25

Свърши тази с влизането. Годините си се трупат и ако преди 3-4 години го наричаха "бейби фед", отдавна вече не е никакво бебе и на неговите години мнозина вече куп титли имаха.

stan_the_great
12.10.2016 19:20

Може би защото в мастърсите играят всички най-добри и в големите шлемове..силите в топ 50 са почти изравнени в днешно време и дори ако Джокович не демонстрира добра игра изхвърча, както видя с 3:1 сета на Уимбълдън от Сам Куери. Умората също играе важно значение. А и Григор е 18-ти в света, шансовете му за титла с този ранкинг не са големи на този тип турнири, затова трябва да демонстрира стабилност и да си стига редовно до полуфинали и финали на по-малките турнири за точки, после следват и по-сериозните постижения на най-големите турнири. Има и точния треньор до себе си. Просто имай вяра- аз съм уверен, че другата година ще влезе лесно отново в топ 10!

Manchester4o
12.10.2016 17:20

Да в смешните турнирчета стига на пред,в мастърсите и в големите шлемове фирми рано

MaLkO_LuD94
12.10.2016 15:36

Едва ли има някой изненадан не е като да не сме му свикнали *erm*

MaLkO_LuD94
12.10.2016 19:46

Подкрепям го винаги просто искам повече защото е доказал че може *smile* Ако на вас ви устройва да губи финали полуфинали и от играчи след топ 50 мен не ме *wink* И точно това че едва ли в близко бъдеще ще имаме друг толкова добър тенисист ме кара да искам още повече от него защото не една и две легенди в тениса го предвиждаха като бъдещ номер 1 а той от доста години вече стои на едно място и не прогресира редува силни със слаби мачове *erm* Просто се надявам да стане по постоянен време му е срещу играчи извън първите 50 да започне да печели редовно *smile*

Hazarddddd
12.10.2016 18:24

Наглостта ти няма граници...*erm*

djarata
12.10.2016 16:36

Не знам ,защо винаги очаквате максимума и да печели всеки двубой.Загубите са част от играта. Радвайте се и го подкрепейте момчето.Не се знае кога ,друг българин ще прогресира и успее в големия тенис.