Левски скочи на БФС заради Вечното дерби

11:49
Левски скочи на БФС заради Вечното дерби

Левски получи отговор на официалното си предложение, отправено към Българския футболен съюз и СДВР, клубът да играе домакинските си срещи с ЦСКА София на своя стадион "Георги Аспарухов".

 

Позицията на сините:

 

"Отговорът от страна на БФС е отрицателен, като от футболната централа се осланят на Меморандум от 2011 година, подписан от Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Столична община и БФС в присъствието на представители на ПФК Левски и ПФК ЦСКА, според който всички срещи между двата отбора трябва да се играят на националния стадион "Васил Левски", независимо от факта, че ПФК ЦСКА вече не съществува!!!

 

От БФС също така заявяват, че след като според "компетентните органи" домакинската среща на ПФК Левски срещу преименуваното акционерно дружество е с “рисков характер”, то съгласно Наредбата им за сезон 2016/2017 г. тя трябва да се състои на националния стадион "Васил Левски".

 

Въпреки че БФС не прави разлика между закрития ПФК ЦСКА и едно преименувано акционерно дружество, то ние правим - за нас "вечното дерби" е история. Ние ще влезем в двубой със съперник от Първа професионална лига, определен по програма, спазвайки законите на България и наредбата на БФС, не защото сме съгласни с този изкривен модел на "демокрация", а защото сме професионален клуб, но няма да се примирим със ситуацията и ще продължим да настояваме да играем своите домакински срещи в Първа професионална лига в своя дом – "Георги Аспарухов" докато бъдем чути", се казва в съобщение на официалния сайт на сините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
12.10.2016 13:49

щото аз познавам мн хора бити на попа от освирепели малоумници и от 2те агитки. къде убиха човека дето си пиеше кафето? на патриарха... сигурност...

Luxury
11.10.2016 14:14

Първо – "Вечното дерби" вече не съществува.
Второ – Преди 1 месец шефът на БФС казва, че ЦСКА - София е просто преименуван отбор, а сега БФС се позовава на документи, подписани между ПФК ЦСКА АД и ПФК Левски – кога настоящето дружество на ЦСКА - София е подписвало този меморандум? Ами не е! Защо Шефът на БФС казва първо, че това е Литекс, а сега БФС отговаря с противоречива информация?
Оставка на цялата некадърна структура БФС!

crazy_rabbit
11.10.2016 13:22

1. "Вечно дерби" вече няма !

2. Преди няколко години пробваха мача да се играе на "Герена" и феновете на ЦСКА чупиха парчета бетон от сектора, за да замерят полицаите...

crazy_rabbit
11.10.2016 16:45

Проблемът е, че се замеряха полицаите. За щетите си прав !

Di_Canio
11.10.2016 16:43

Има правила в цялата работа.Феновете на цска минус София чупят сектора, след това отбора им плаща щетите.Това се практикува от години.Най-малкия проблем е, че някакви деграданти, ще чупят нещо.

DuX4o0
11.10.2016 13:12

Не,че нещо,ама още през годините мача не биваше да се мести на националния.За по-голяма сигурност.Да бе в Пловдив да не би да е по-леко за опазване на мачовете Ботев-Локо ? Всеки трябва да си домакниства на стадиона.Тва с неотралния стадион е поредната простотия с Българския футбол създадена през годините. *smile*

1_9_1_4De_na_Ce
12.10.2016 18:50

Нормално и напълно сериозно е, че не се случи нищо на мач между отбори, които толкова си приличат не само по екипите! И много добре знаеш - кой атакува полицаите в Благоевград, кой и защо изпочупи в Бургас стадион "Лазур"!!

ub7
12.10.2016 13:47

ти някога бил ли си на мач на левски и оригиналното цска да ми говориш колко е сигурно около стадиона? има си практики по света. домакинските фенове стоят докато се изнесат феновете на гостите. затва примерно феновете на съндърланд си тръгват по-рано като губят. не е само защото им е гадно. а мачовете си всеки отбор играе на собствения стадион. с литекс такова споразумение няма защото като лудогорец феновете им са 2ма селски бека + родата и роднините на футболистите. това никъде го няма - единния път като ти е удобно се припознаваш в единия отбор. другия път обръщаш плочата. Евала на Емо Костадинов който го казза в прав текст - "моят ЦСКА вече го няма". Сега припознавайте всеки селски отбор който успее да ни бие или да ни направи Х

DuX4o0
11.10.2016 19:10

По принцип и това го има със золумите.Иначе на повечето стадиони гостуващите сектори са само с цимент без седалки.Ддз.Като цяло и ти си прав.Но го има и това,че феновете ни нямат култура.Аз просто все си мисля,че всеки трябва да домакинства у дома си *smile*

Chelsea86
11.10.2016 16:07

Сериозно? Малко ли се почупиха Лазур и Националния по разни финали и други дербита? То не бяха чупене и палене на седалки, замерване с предмети, биене на полицаи, удари със снежни топки и т.н. и т.н. Всичко си е до култура. Аз отивам на мач за да гледам и подкрепям любимия отбор, а не да чупя и да се бия. Другото е, че клубовете вместо да печелят от подобни мачове са набутват да плащат за националния стадион и на полицията. Ако БФС реши да поеме разходите по тези мачове, а печалбата да остава за домакините ОК, иначе всеки да си играе на стадиона. Отпуска се само сектора за гости и това е. И на двете места в секторите за гости няма много седалки за чупене. Е, видяхте ги турците фенове на Галатасарай. Още от самото начало се дразнеха и нищо не се случи. Отидоха си живи и здрави.

MaLkO_LuD94
11.10.2016 15:05

Смисъла е да няма толкова напрежение на мачовете а нещото което неизбежно би намалило напрежението е неутралният терен защото там гостуващата агитка ще пее а няма да гледа да счупи колкото може повече стадиона на съперника *thumb_up*

IvailoIlkov
11.10.2016 13:25

Навярно по комунизма са играли на Васил Левски за да могат да идат повече хора.А сега смисъл и аз не виждам

tishoshprica
11.10.2016 13:03

как все на тия тъпанари от левски все нещо някой все им пречи и ги бърка ебати тъпанарите

Chelsea86
11.10.2016 14:52

Ти поне веднъж коментирай Черно море. Като гледам веднъж не си и миришеш на припознавач срамуващ се от червеното си минало. Значи викаш Левски сами си скачат и сами не са си разрешили да играят на собствения стадион. Голяма логика извади.

AC_Milan_92_45
11.10.2016 13:43

Левски скочи на БФС. Как за бога се скача по себе си. Левски си скочи?

ub7
11.10.2016 13:27

тишо шприца, а?