Шведска тройка за лъвовете (видео)

23:39
Шведска тройка за лъвовете (видео)

Швеция победи България в световната квалификация на "Френдс Арена" с класическото 3:0. Днес Петър Хубчев направи четири промени от загубата с 1:4 от Франция на "Стад дьо Франс".

 

Попаденията отбелязаха Тойвонен (39'), Хийемарк (45') и Линдельоф (58'), а Ивелин Попов направи невероятен пропуск секунди преди втория гол, което се оказа решаващо.

 

Родните национали допуснаха поредица от грешки в защита срещу най-големия си кошмар и своя черна котка и напълно заслужено получиха нов звучен шамар от Тре кронур. Скандинавците вече в 13 поредни мача нямат поражение срещу лъвовете, като в тях имат две равенства и 11 победи. Седем от тях са поредни, а головата разлика е потресаваща - 0:20 в полза на шведите, които дори без мегазвездата Златан Ибрахичович, който се отказа от националния тим, са прекалено силни за българските футболисти.

 

Най-неприятният противник в исторически план на България е допуснал само един гол от представителния ни тим в последните 11 мача помежду им, който е дело на Христо Стоичков от дузпа при единственото равенство в тази серия от мачове през 1993 година в София.

 

В другите мачове от група "А" Франция победи Холандия с 1:0 като гост с гол на Пол Погба в 30-ата минута, а Беларус и Люксембург завършиха наравно 1:1.

 

Франция и Швеция водят в класирането с по 7 точки, Холандия има 4, България – 3, Беларус – 2 и Люксембург една. На 13 ноември отборът на Петър Хубчев посреща Беларус.

 

Стартови състави:

 

Швеция: Робин Олсен, Емил Крафт, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Мартин Олсен, Джими Дурмаз, Оскар Хийемарк, Албин Екдал, Емил Форсберг, Маркус Берг, Ула Тойвонен

 

България: Владислав Стоянов, Страхил Попов, Александър Александров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Ивелин Попов

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crip1
11.10.2016 12:39

Ама какъв силов футбол и аз, то и физически сме зле. И после как да играем, така и така не става, третия вариант пак. И стигаме до това, което вчера предоставиха. Типитна България. Няма какво повече да искаме от тая държава в спортен план да ни предостави. А и не само. Във всякакъв план.

crip1
11.10.2016 12:34

Типично българско самочувствие, всеки на ум обвинява другия и търси вината в него и за това няма колектив.Всеки се мисли за малко повече от другия и никога той не е виновен.Казвам го от личен опит. Със сигурност това им се върти в главите.

crip1
11.10.2016 12:32

И друго се сетих.Защо не разчитаме на силовия футбол и всички да помагат отзад заедно поне? Но то как да стане, като се сетя физиономията на Чочев вчера, те са се примирили, че ще ги бръскат навсякъде. Никаква злоба. Ама никаква.

crip1
11.10.2016 12:29

Ще имаме някакъв отбор след години, ако Лудогорец продължат така, а те ще го направят. Когато техните кадри започнат да излизат.Единствените, които могат да превърнат един талантлив футболист във готов играч. И вярвам, че ще стане. Единствените, в които има бъдеще и за младите. Вижда се какво правят, продължават да градят. Щото няма как да кажеш, че френските полу-африканци са имали по-голям талант от нашите, но едните ги развиват и от африканец правят топ футболист.

Иначе към момента имаме 3-4 доказани и добри футболисти. Владо, Попето, Дяков, Марселиньо. Не случайно 3ма от тия са от Лудогорец. Ако не беше тоя отбор, щяха да са същите неадекватници като останалите. Владо горкия какво ли си мисли, след като гледа за какво става въпрос в защита. Абсолютно по нищо не се различаваме от счетоводистите на Малта например. Аз толкова неадекватна защита не помня кога запоследно съм видял. Всички гледат топката къде лети. Просто с думи не знам как да опиша. А шведите са толкова слаби, мале, мале. И все пак видях нещо положително, да се надяваме, че Хубчев ще успее да ги стегне.По-добре с тези футболисти отколкото Манолко и тем подобни.Ако вземе, че извика и Минев - бомба.

RoSKo0o0
11.10.2016 04:03

И още нещо да допълня... когато имаме големи таланти като Славчев, Миланов, Чочев... бързаме да ги продадем на 19 и бам... не играят в техните отбори и всичко, което са съградили пада. Рано се продават... и рано опират тавана. Сетете се Славчев, Миланов колко добри бяха, когато играеха в БГ първенството... форма... завидни умения... сега?? Поредните посредственяци, даже е обидно за посредствените играчи да кажа това... Попето не го знам... може би, ако зад себе си има по-добри футболисти може и да е добре, но без играчи малко ми напомня на Бербата... абе трагедия сме... така като гледам и Теменужков скоро ще стане национал на Каталуния като я признаят... и една надежда ще си отиде *smile* Да живеят българските управници! УРААА!

sviliev
11.10.2016 01:34

И пак тоя е виновен, оня е виновен... Колко футболисти играха в националния отбор в псоледните 10 години? Сигурно са над 60. Колко треньора се смениха? Шест. Еми, значи генералният проблем не е в това, че имаме слабо поколение в последно време и/или слаби треньори. Проблемът е в ДЮШ, колко пъти да го казвам, колко пъти? Имаме добри футболисти, като всяка друга страна, но няма кой да им развие качествата, когато дойде време да пробият в мъжкия футбол. Рядко им се дава шанс, а треньорите са изключително некадърни, груби и агресивни, нямат никакъв подход и почти никакви позназния за футбола. Заплащането им е мизерно и методите отпреди 40 години. Май освен т.нар. джуджета, като Малта, Сан Марино, Люксембург, Лихтенщайн, Гибралтар, Фарьорски острови, Андора, ние, заедно с Македония, Финландия, Кипър, Молдова, Азербайджан, Грузия, Беларус и Израел сме най-големите некадърници в Европа. Дори отбори като Армения и Естония играха бараж, Северна Ирландия и Албания се класираха на европейско, а с Уелс и Исландия вече всички се съобразяват. На никого не му пука за българския футбол, тези от които зависи неговото настояще и бъдеще нямат капацитет и желание да работят за неговото благо, така че ще продължаваме с отчайващото се представяне от юношески формации до мъжки отбор. Поне още 20 години няма да вдигнем глава, аз лично не виждам как ще стане, а както е казал Жеката, евентуално през 22-ри век можем да постигнем голям успех, както през 94-та...

mitko1010
11.10.2016 13:52

Много си прав за слабото поколение. В ДЮШ сега има само връзкарчета, които нямат футболни умениея. Богатите родители се грижат за момченцата си, които са изявили желание да стават футболисти. По БНТ в момента излъчват документален филм: ,, По Илинден''. ,, Филмът разказва за тези наши съвременници, които поемат встрани от удобните пътища на далечната чужбина, за да останат и възродят сътвореното от техните предци, за да пребъде във времето, дори когато е напълно разрушено. '' Хората са копали 3 километра, за да я има водопроводна мрежа. Сами са изградили църквата си. Това го няма в днешните футболистчета, които излизат от ДЮШ- родолюбието, чувството, че защитаваш свят национален флаг със своите футболни действия. По терена само се вижда прически тип : ,, петел'' и нищо друго.. Отдавна се загуби истинският български футбол.. *sad*

mitko1010
11.10.2016 10:58

Македония единствено ми направиха впечатление с играта си срещу Италия. За малко да ги бият. Получил се е луд мач и в крайна сметка македонците паднали, но не е с толкова срамен резултат като нашите. *erm*

shoshibgFB
11.10.2016 01:57

Правилно. Само да допълня, че то за България на никого не му пука (освен на 2-3 ракии като почнем да се тупаме по гърдите колко сме "били" велики), камо ли на някой да му пука за българския футбол. Sad but true.

lilikoli
11.10.2016 01:53

Каквато е държавата такъв е и националния отбор. Западаща държава западащ отбор. И през 22 век няма до постигнем това от 94 защото тогава България може и да няма ако така я караме. Това е друга тема и е много широка и дълга.

lilikoli
11.10.2016 01:27

Истината е,че защитата ни е трагична и не ми казвайте,че халфовете са виновни че не се връщали. Да, не се връщат и не казвам че са добри,но първите 2 гола са изцяло по вина на защитниците. Гледайте клипчето няколко пъти и ще видите как и при двата гола човекът който вкарва е напълно непокрит в наказателното. Това е вина на защитниците не на халфовете просто защитата ни е една от най-слабите в Европа в момента и то поне да беше само защитата та да бием 3-2 или 4-3, а то с нападател като Попов дето изпуска на празна врата как да стане. После каква психика да имат като са трагични. Разбирам да се борят за 1во място и да има някакво напрежение,а то още от тегленето на групите беше ясно,че няма да се класират и вместо да излезнат спокойни и да си вкарат и без това малкото положения те ми изпускат на празна врата. Срам.

bobygbg
11.10.2016 01:25

За три мача 10 гола. Защитата и вратара са пълни аматьори.

sviliev
11.10.2016 01:16

Тройка не очаквах днес, очаквах най-много загуба с два гола разлика. Но с оглед на това, че паднахме само с три в Париж, можем да кажем, че двете загуби при голова разлика 1:7 са в рамките на нормалното и предвидимото. Превръщаме се в една от боксовите круши в Европа - 2:7 от Япония, 0:4 от Дания, 1:4 от Франция, 0:3 от Швеция, 3 допуснати гола от Люксембург у дома. Това защита ли е, кажете ми?

gL_Manekena
11.10.2016 00:41

Оп забравих да добавя че и пред Люксембург няма да сме, те правят равен.Не съм черноглед а реалист, последни ще сме и това е, само да видим с каква голова разлика...

mitko1010
11.10.2016 00:34

Трябва да бъдем честни. Нашите изобщо не са за този форум. Само срамове берат с трагичната си игра. Прекалено слаби си- и във физически план, и в психически план. Има нещо неизяснено между играчи и ръководство. Да седнат, да се изяснят. Ако не се изяснят, няма как да постигнат някакви резултати.
Хубчев каза, че всички се раздавали. Разбирам, че той не може да твори чудеса, но просто аз не видях раздаване. Изобщо не съм се надявал на нещо от мачовете с Франция и Швеция. Играят два отбора, губят българите. Това е. Наричайте ме Тома Неверни *lol* , ако искате, но просто съм реалист и виждам, че положението е ужасяващо... *cry*

monte_carlo
11.10.2016 00:24

Сигурно само Гибралтар са допуснали повече голове от нас... трагични сме отвсякъде,просто няма смисъл да се гледа нито един наш мач в близко време...

selection
11.10.2016 00:12

Аз пък не виждам скорост в отбора.Загубата си е загуба, но зоновата защита и играта на бързи контри няма как да стане без бързи футболисти.И срещу франсеата и днес контраатаките ни бяха трагични, освен положението на Попов.Тонев трябва да играе в ляво задължително, като наистина някой измежду Божинов и Галабинов трябва да е таран, а Попов върнат малко по-назад..Аз лично се надявах на нещо повече срещу шведите , но ....

gL_Manekena
10.10.2016 23:51

Честито ама не на нашите а на Швеция.Дълбаем, дълбаем, не стигнахме ли до Китай вече?Хубчев не ти завиждам приятел, националния не е Берое, но като гледах програмата има още доста мачове, знае ли човек.Така или иначе и тебе ще изгонят или сам ще напуснеш.Сега разбрах защо ония полов орган Путев не си пускаше оставката, търсеше си отборче и щом намери, избяга като мишок от потъващ кораб.Нека не съдим момчетата, и на тях им е кофти, може би не на всички но на повечето.Жалко, след всеки мач едно и също, тоя виновен, ония виновен, по-бързо да забравим тоя мач и после да мислим за следващия.... *sleep* Като изтъркана плоча сме, и по форумите, и по медиите... Явно за това вече на все по-малко Българи им пука, или им прави впечатление какво се случва с футбола в държавата ни... При все тия високи данъци, такси, безработица, нормално...
П.с. Ще дойде време в което никой няма да иска да поеме националния, камо ли да си запише детето в ДЮШ!

Voinski
10.10.2016 23:34

Бе да си признаем - има ново нещо в играта на нашите момчета в сравнение с предните мачове и това е...................................................... ЕКИПИТЕ!!!! Хахаха (чрен хумор малко)

coyb
10.10.2016 23:47

Ами черен,то няма друг в случая. Гришата освен да преименува Испания и да ги докара на националния ст.

MaLkO_LuD94
10.10.2016 23:27

До коментар [@comment 1930247] от [@user zlobar4o]:

И за Беларус един *cigarette*

Voinski
10.10.2016 23:27

Нека погледнем позитивно на тези световни квалификации - поне в един кръг бяхме на първо място в групата. Като гледам играта ни - в последния кръг пак ще сме на последно място (само че от зад напред). Признавам че не е хубаво да си такъв лош пророк, но просто не виждам нищо позитивно в нашия отбор *sad*

WDale
10.10.2016 23:32

Последно място от зад напред е първо място и класиране.

petko9305
10.10.2016 23:22

Това е някакъв умрял футбол.
Не може да претендираш за класиране в челните места даващи право за участие в форума СП, при положение, че отбора не може да направи три поредни паса.... и не че така се казва, а буквално си е така.

RMCF_1902
10.10.2016 23:27

Кой е претендирал за класиране на СП.Нашата задача в тези клалификации е да завършим пред Люксембург и Беларус макар, че не виждам как ще изпреварим беларусите.

Voinski
10.10.2016 23:14

Хахаха - Попето "кърти мивки" с тия отигравания! Страхотен нападател имаме - от две стопроцентови положения - два пропуска! Както се казва 2 от 2

Ginekologaa
10.10.2016 23:13

Тези мишки от Бфс по добре да обиграват по млади играчи отколкото тези залезли футболисти на терена

WDale
10.10.2016 23:13

Попов е извънземна класа. *smile*

Voinski
10.10.2016 23:06

Хора - замислете се! Ами кой да викне селекционера? Преди синчето на перуката на вратата ни беше виновен, а сега Стоянов. Защитата трагична - ами кой да викне селекционера. Аз от 5-те халфа не виждам полза. А пък щом Попето ни е ценралния нападател... Нека си признаем - футбола ни е трагедия! Който и да викне селекционера - резултата ще е същия! И Меси или Кристиано Роналдо да викне ако можеше, с останалите футболисти които имаме - пак ще падаме. Нека всеки си каже ако беше на мястото на Хубчев - кой би викнал и всеки ще осъзнае, че просто наистина няма кой!

Voinski
11.10.2016 00:03

Хахаха - с това синко ми поправи малко настроението *lol* Хубаво ме подмалади, ама аз мога да съм по-скоро татко (още повече че наистина скоро чакам 2-ро дете). Иначе може би си прав. Всеки чист нападател си е по-добре от преквалифициран атакуващ полузащитник

Trap_Lord
10.10.2016 23:54

Синко, Трап лорда веднага дава решение на яловата ни атака. Викаме Божинката и ги почваме. В момента нямаме по-класен нападател от него. Попето добре, че беше Спартак Москва, че да си възроди кариерата. Но България не е Спартак. Едно е да играеш рамо до рамо с футболните виртуози Квинси Промес, Мовсисян, Комбаров. Друго е да играеш с дърводелците Жоро Миланов Рахита, Блудния син Славчев, Светльо Изпърдяков. *cigarette*

bacardy_breezer
10.10.2016 23:06

В последните ни 5мача сме допуснали 21 гола !!! 7 от Япония, 4 от Дания, 3 от Люксе, 4 от Франция и 3 от Швеция (дотука). Тва може и някъв рекорд да е *lol*

sundza
10.10.2016 23:17

Абдолютно *thumb_up*. Тов е единственото, което очакваме от тия кфалицикации. Очевидно тоя път ни обиграване ще видим, нито подмладяване, аще продължим задълбоченото копаене на дъното, което практикуваме от доста време и в което сме едни от водещите в света

MaLkO_LuD94
10.10.2016 23:09

И като си представиш че при тези цифри имаме и победа *lol*

MaLkO_LuD94
10.10.2016 23:03

Големи са *beer* Поне пари се правят лесно от тях като за друго не стават *joking*

Crissstiano
10.10.2016 22:47

Хах Славчев сега го гледам при втория гол точто пред него става всичко, той леко си потичва *lol*, ама к'во му пука де, играе само за България...

stan_the_great
10.10.2016 22:46

Казах още преди да е започнал мачът- 3:0 за Швеция краен резултат. С тази плахост и глупава игра в защита, толкова на този етап. С времето може и да се подобрят нещата, но засега това ни е нивото.

sundza
11.10.2016 10:38

Признах те, браво! Почвам да следя прогнозите ти и ги убивам. Ще задмина и галатския по приходи. *beer*

stan_the_great
10.10.2016 23:56

Кой ти каза, че няма да излезе. И двата мача на националите ни ги познах на точен 4:1 за Франция и 3:0 за Швеция. Обмислям отсега как да играя през ноември срещу Беларус на Васил Левски *joking**joking*

sundza
10.10.2016 23:03

Май няма да ти излезе точния...Вече три, а гледай колко време има още..

stefanBG111
10.10.2016 22:44

Имам чуството, че вече Сан Марино ще предпочете да играе срещу нас. Всички тези играчи вън, заедно с БФС, да останат само Георги Миланов, Славчев, Чочев и Божиков. Никакво желание няма в тези играчи, тоя защитника Александров, незнам защо го викат, също и Дяков, който неможе един пас като хората да даде и се чуди на кой да подаде 1 час, все едно е в индийска сапунка. Тези хора не си ли взимат поука, та отбори като Азербайджан, Словения, Исландия, Норвегия, Румъния, Уелс и други се развиват. Явно за тях е важно да се класират в Син Сити или Плаза.

stefanBG111
10.10.2016 22:58

А другите като Александров, Дяков, Недялков какво правят, само седят и чакат. Целия отбор има вина, ако това може да се нарече отбор, но според тези 3 са много по-добри от останалите в отбора.

Turek
10.10.2016 22:51

Точно Г. Миланов, Славчев и Чочев изобщо не помагат в защита и не подсигуряват. Само си подтичават. Пази боже от 11 такива на терена.

Chelsea86
10.10.2016 22:49

Ми то головете станаха принципно със съдействието на Миланов. Не се връща да помага и Недялков увисва, а от там и цялата защита, защото пазят играчите на три метра от тях.

Turek
10.10.2016 22:37

Ееее как пък не разбраха, че този Недялков е пълна трагедия. Срещу Люксембург трагичен, в този мач трагичен. Това момче просто не става. Как пък не се ориентира, че Г. Миланов не помага в защита и трябва да си пази плътно зоната. Днес е дупката в защитата ни. И двата гола са по негова вина.

Crissstiano
10.10.2016 22:36

Вие какво очаквахте? Разбирам предните мачове да са показали някаква игра, но уви. Който и да играе няма да покажем нещо различно това ни е нивото в момента, може би Марселиньо може да измисли нещо нестандартно и евентуално Тонев, защото него поне не го е страх да бие към вратата, но като цяло няма да се промени облика.

ub7
10.10.2016 22:35

Докато тоя Дяков е капитан и плеймейкър нищо няма да става.

bacardy_breezer
10.10.2016 22:31

Добре бе каква е тая защита ? То имаме ли защита изобщо ? Тия си минават както си искат... Гася телевизора тва е мъка и подигравка.

Chelsea86
10.10.2016 22:36

Нали се сещаш, че пред защитата има още 5 човека? Запитай се какво правят те и защо пускат шведите да си правят каквото искат със защитата. Колко поредни паса правят петте халфа? Тая стратегия тип Берое да се защитаваме и да чакаме грешки няма да стане. *wink*

WDale
10.10.2016 22:35

Пак сме продали мача. Попов можеше и в тъч да я ритне ако иска.

Parisian
10.10.2016 22:33

Приятел пусни си Холандия и Франция и се наслаждавай на красив футбол аз така направих това е пародия.

bacardy_breezer
10.10.2016 22:29

Попеее некадърник мръсееееен*devil**devil**devil**devil*

sundza
10.10.2016 22:37

Цяла Русия го признава, само ти и една малка група не желаете. И защо Попов трябва да решава винаги всичко?! И кой футболист в света познаваш, дето е 100% -ов пред гола?! И на края , но не на последно място , не е ли по-редно да кажеш " Петеееев, некадърник мръсеееен"....Питай ме защо, ако искаш.

Mukovd
10.10.2016 22:05

Една топка неможем да разиграем като хората.

stan_the_great
10.10.2016 21:21

Добре, защо отново Владо на вратата? Халфовата линия и Ивелин като нападател постоянно очаквам да си сменят позициите на терена.. толкова халфове-кой ще играе в центъра, кой по крилата, кой зад Ивелин.. от сега си мисля за класическа загуба, просто не виждам и с тази защита на какво можем да се надяваме.

WDale
10.10.2016 21:27

Защото ти си по-зле и от Владо на вратата.