Поредно трудно изпитание за лъвовете

11:03
Поредно трудно изпитание за лъвовете

Националният отбор на България гостува в Стокхолм на Швеция в квалификация за Световното първенство в Русия през 2018 година. След първите си два мача в групата лъвовете са четвърти с победа и загуба. Шведите пък имат точка повече от избраниците на Петър Хубчев след победа и равенство.

 

Ивелин Попов ще води атаката на националния отбор днес. Звездата на Спартак (Москва) ще бъде самотник в нападението, след като се очаква Марселиньо да седне на пейката.

 

Попов не направи най-добрия си мач срещу Франция, но селекционерът Петър Хубчев ще му се довери главно заради големия му опит. Изваждането на Марселиньо пък е продиктувано по две причини. Първо, звездата на Лудогорец беше зверски наритан в Париж, а второ - Хубчев иска да пусне още един халф, защото е видял пробойни в средата на терена.

 

Очаква се нашите да започнат със Светослав Дяков пред отбраната и Михаил Александров, Георги Миланов, Симеон Славчев и Георги Костадинов в средата на терена. Така Хубчев иска да уплътни халфовата линия. Иначе в защита промени няма да има въпреки грешките в Париж. Треньорът вярва, че четиримата, които играха с Франция, са най-добре подготвени за момента.

 

В останалите два мача от групата, които са тази вечер, Беларус приема Люксембург, а в най-интересния от тях, в Амстердам Холандия домакинства на европейския вицешампион Франция. Двубоите са от 21:45 часа.

 

След първите два кръга в групата Холандия, Франция и Швеция имат по 4 точки, България е с 3, Беларус има 1, а Люксембург е на последното място с нулев актив.

 

Вероятни състави: 

 

Швеция - Олсен, Лустиг, Гранквист, Линделоф, М. Олсон, Екдал, Хийемарк, Дурмас, Форсберг, Берг, Тойвонен

 

България - Митрев, С. Попов, Александров, Пиргов, Ж. Миланов, Славчев, Дяков, Марселиньо, Г. Миланов, И. Попов, Гълъбинов

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

blue_fenchee
10.10.2016 20:55

Ами не искам да съм песимистка,но ще е трудно да вземем дори равен.

radunchu
10.10.2016 20:30

Шведите не са били толкова слаби последните поне 20 години... 3:0 😁

gL_Manekena
10.10.2016 20:25

Дано на покажем поне борбеност и отборна игра, надявам се и на по-малко грешки *smile*

Omen
10.10.2016 19:54

Марселинио на пеиката?? та тои ни изработи дузпата срещу Франция. И не искам да сам срещу нашите ,но мисля че нямаме шанс.

rimlianin
10.10.2016 19:03

Абе тея "лъвове" и за котенца не стават и с качествата , които имат трудните изпитания ще следват едно след друго

kandahar
10.10.2016 18:00

Шведите са дърводелци ,а без Ибрахим са нищо особено.С правилна тактика ,малко самочуствие и късмет имаме шанс за нещо.Проблема ни е психологически не толкова спортно технически.С 3-4 изключения силите са изравнени.Така ,че стискайте палци подкрепяйте наще ,а и да падне и да бием знаето кво ще стане *lol*

sundza
10.10.2016 18:55

Ъхъ, така де, а после след шамарите се почва с боклуци, чалгаджии и т.н. Няма нужда от фалшиво самонадъхване-и то не помага вече. И от школите помощ няма и от младите "лъвове" също, видни от играта срещу Дания...въобще очертават се дълги години на гледане в далечината и на големи форуми по телевизията.

ivanov1982
10.10.2016 17:17

Абе стига сте се заблуждавали, от половината отбор нищо не става. Че са некадърни то е ясно, но и проблема с детско юношеските школи си оказва вече все по голямо влияние и за доказателство погледнете отбора на Лудогорец колко наши и колко чужди играчи има. Дори бих казал, че това е отбор не от БГ първенство, а от бразилските лиги някъде. Иначе колкото до резултата от срещата победа за Швеция с 3-4 на 0.

Chelsea86
10.10.2016 17:00

Калпав ни е материала и за жалост нищо не идва отдолу. Поне нашите да показваха хъс, борба и желание, но и това липсва. Иска ми се да ги бием, ако трябва с гол от засада, а Холандия и Франция да направят равен, но едва ли ще стане. *erm*

WDale
10.10.2016 16:33

Има 1.50 коефициент за Швеция. Изкушавам се да налея огромно количество пари : (

DuX4o0
10.10.2016 14:33

Играчите не са чак толкова слаби,колкото ги изкарват всички.Любо Пенев,като ги редеше правихме доста добри мачове.Като цяло най-голяма простотия беше неговото отстраняване.За школи и развитие няма нужда да говорим.Там дори и Люксенбург ни бие.Но с един Любо можехме да се чувстваме много по-уютно ние пред екраните и нашите там на терена : )

DuX4o0
10.10.2016 21:48

Мисълта ми е просто,че може да се случат нещата.Иначе и ти може да си прав.И най-вероятно си.Това е и най лошото. *smile*

biserms
10.10.2016 15:13

Любо не беше удобен *wink* Все си мисля, че Ивелин нарочно изтърва дузпата срещу Малта. Явно и той е бил в заговора как да имат причина да му бият шута.

stefanBG111
10.10.2016 13:32

Който и треньор да дойде с тези овце на терена толкова. Даже имам чуството, че ако пуснеме овце,кози и магарета ще се представят по-добре на терена. Единствения който трябва да остане в отбора е Георги Миланов и Попов всички други вън наравно с БФС. Трябва сериозно подмладяване, но трябва веднъж завинаги да се обърне сериозно внимание на школите. Но напоследък го докарваме само на приказки, повече от ясно е кой реди състава ни. Ние подмладяваме състава с играчи под 30, а отбори като Азербайджан, Норвегия, Уелс, Словения, Румъния, Словакия, Исландия и др. се развиват и пускат играчи на 15 години. Проблема е и че нямаме силен Левски и ЦСКА, при вторите е пълен хаос и цирк, истинския ЦСКА вече го няма, ако повечето от феновете на ЦСКА бяха мъжкари, щяха да направят всичко възможно този отбор да не бъде заличаван, но те решиха да го изоставят и да отидат при някакъв хибрид, който няма нищо общо с истинския ЦСКА, така ли се оставя отбор на който си фен от дете. Така че каквато ни е държавата такъв ни е спорта за съжаление онези 15-20 години ще ни остане само спомена, докато хората не се събудят и направят нещо за държавата и спорта, и проумеят що за олигофрени ни управляват.