Триумф за Розберг в Япония, Хамилтън остана трети

10:07
Триумф за Розберг в Япония, Хамилтън остана трети

Нико Розберг се пребори за първата си Гран При на Япония днес в надпреварата на "Сузука", след като стартира от полпозишън и задържа лидерството си до финала.


Втори до него на подиума се качи Макс Верстапен, който се опази от Люис Хамилтън в последните обиколки и донесе още точки на Ред Бул.


С двамата си пилоти на подиума Мерцедес най-после грабнаха титлата при конструкторите, а Розберг увеличи преднината си в класирането при пилотите.


Двамата пилоти на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен останаха четвърти и пети пред Даниел Рикардо, Серхио Перес и Нико Хюлкенберг.

 

Последните точки отидоха в Уилямс с Фелипе Маса и Валтери Ботас.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
09.10.2016 11:37

Тоя може и да стане шампион така като гледам *smile* Няма лошо, де... Следващия сезон вече според мен ще има поизравняване на силите и очаквам моите хора от Макларън да имат по-натрапчиво присъствие в ТОП 10.

Amateur2017
09.10.2016 16:13

Дано вече да има изравняване на силите, наистина. Преди имаше по-голяма конкуренция между пилотите и, най-вече, между отборите. Битката за титлата беше между два пилота от различни отбори. Сега вече стана така, че един отбор дърпа яката пред всички и това е. Не знам на какво се дължи това, но определено не е много интересно.