Официално: Левски иска домакинството му срещу ЦСКА-София да бъде на "Герена"

10:30
Официално: Левски иска домакинството му срещу ЦСКА-София да бъде на "Герена"

Левски е внесъл молба до БФС и СДВР да играе домакинските мачове срещу ЦСКА-София на своя стадион "Георги Аспарухов".

 

В съобщение, публикувано в официалния сайт на клуба, се казва, че "сините" никога няма да припознаят " преименуваното акционерно дружество като „вечния съперник“ и определят предстоящия мач на 15 октомври като "обикновена футболна среща между отбори - участници в ППЛ".

 

Ето целият текст без редакторска намеса:

 

Във връзка с предстоящите срещи в Първа Професионална Лига (ППЛ) срещу преименуваното акционерно дружество заявяваме, че ПФК Левски няма и никога не е имал желание да домакинства на друг стадион освен в своя дом – „Георги Аспарухов“.

 

Въпреки че УЕФА и БФС са приели, че преименуваното акционерно дружество отговаря на всички критерии за участие в ППЛ, ние никога няма да припознаем същото като „вечния съперник“, защото макар и „вечен“ той вече не съществува, а заедно с него и „вечното дерби“. Ето защо смятаме, че няма причина ПФК Левски да домакинства на  националния стадион „Васил Левски“. За нас срещата с преименуваното акционерно дружество е обикновена футболна среща между отбори - участници в ППЛ.

 

В тази връзка ПФК Левски внесе молба до БФС и СДВР с конкретно предложение - клубът да играе домакинските си срещи срещу преименуваното акционерно дружество на своя собствен стадион. Ако бъде позволено провеждането на въпросните домакински срещи на ПФК Левски на стадион „Георги Аспарухов“, клубът се ангажира да осигури полагащата се квота билети на привържениците на гостуващия отбор, както и да създаде всички нормални условия като домакин.

 

Според нас поведението на привържениците зависи до голяма степен от предпоставките, които клубът, БФС като съсловна организация и полицията като орган на изпълнителната власт създават и се надява, че решението ще бъде положително след обстойна проверка на стадиона и условията които предлагаме.

 

ПФК Левски настоява отборът да играе домакинските си срещи в своя „храм“ - стадион „Георги Аспарухов“, където сините фенове са у дома си и където за привържениците на гостите има всички нормални условия да подкрепят своя отбор.

 

Ние сме Левски!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
06.10.2016 23:58

Какво дерби бе !? Ние със Славия вече играхме.....

Di_Canio
06.10.2016 15:42

Думичката ''кабрио'' трябва да ни обижда ли какво?Има хиляди стадиони по света без козирка.Стадиона е в процес на реконструкция и модернизиране, но явно малките ви мозъчета не могат да го осмислят.Между другото четирибуквието беше закрита, а феновете им гледат нашата козирка?Мисля, че простотията надделя и в този случай.

Ordinary
06.10.2016 13:06

Какъв храм е това кабрио , бе ? хахахаха

MaLkO_LuD94
06.10.2016 11:32

Щом искат след мача да си правят нов стадион нека домакинстват там *beer*

Huntzilla
06.10.2016 15:15

На вашия Кабриостадион за да влезеш и излешеш спрямо сектора за гости - трябва да заобиколиш целия стадион, на това ли му казвате нормални условия?!!*corner**lol*

Teemo
06.10.2016 13:30

Нали знаеш, че на стадионите е който чупи, клубът му плаща. Ако съборят сектор Г ще се наложи после да го вдигнат на ново и ще ни спестят доста пари. *beer*

sundza
06.10.2016 12:14

Ми той сектор Г си е за ремонт, тъкмо ще ни го демонтират безплатно *wink*

RoSKo0o0
06.10.2016 10:51

Съгласен съм не от гледна точка на припознаването и т.н., а просто щото е супер тъпо да се играе на националния... нито ще се напълни, нито се чувства като домакински мач. По тая логика Арсенал, Тотнъм, Уест Хям и т.н. да си играят на Уембли само помежду си. Както искам Левски да гостуват на Армията, така искам и ЦСКА да гостува на Герена, за да имаме истинско домакинство, а не символично. Това, което бяха измислили е супер тъпо! За чупене на седалки и т.н.. пак ще го правят, където и да са. Защото тази част от феновете на двата отбора са МАЛОУМНИ!

1map
06.10.2016 10:50

Още от сега почнаха да се страхуват *lol* ама пак ще си ги бием нали са си вечно втори идиоти *lol* [@link https://www.youtube.com/watch?v=YE107VrN5zA] айдее няма да изпуснем питомното *lol**lol**lol**lol*

Teemo
06.10.2016 18:03

За какво дерби ми пишеш? Минало се е толкова време, че е смешно да се сравняват нещата. Ако феновете се настанят където обикновено и не се пуснат допълнителни бройки билети няма никаква опасност от ексцесии. Едно последно предупреждение не важи 100 години, ако не знаеш. Отделно се гледа къде е извършено на стадиона или извън. Кои по-малки отбори са били изгонени заради ексцесии, че нещо не си спомням. Ако може да ме подсетиш, но да е заради същото нарушение.

Reyes_de_Europa
06.10.2016 17:25

Ти спомняш ли си какво се случи последния път като дербито се игра на Герена и завърши 3-1 за ЦСКА? Мача беше на косъм да бъде прекратен заради ексцесии и това и друг път се е случвало на клубните стадиони. Иначе и аз съм за дербито да се играе на клубните стадиони, ама стане ли нещо да се носи реална отговорност, а не както е във вашия случай да имате 16 последни предупреждения и все да ви се разминава щото сте били Левски. Доста по-малки клубове са били изхвърляни за това, което на вас все ви се разминава.

Teemo
06.10.2016 13:28

Какъв страх бе Сашенце? От вас ли точно ще се страхуваме? Ние нямаме проблем да гостуваме на откраднатия от ЦСКА стадион когато Литекс е домакин. Но не сме длъжни да плащаме за националния стадион. Имаме си собствен стадион, който отговаря на изискванията и можем да предоставим нормални условия на гостуващите фенове. При нас има храна, напитки, медицинска помощ и охрана, а не като в клетките на Разград и Коматево където и да умреш няма кой да ти помогне.

1map
06.10.2016 13:15

където и да играем все тая само да не изтърват питомното *lol**lol**lol*

Ordinary
06.10.2016 13:08

Може да ги е страх , ама са в правото си да искат да играят домакинските си мачове срещу Литекс-София на Кабриото.

RoSKo0o0
06.10.2016 10:57

Между другото само да вметна нещо... понеже феновете на Левски и ЦСКА плюят яко Лудогорец и Литекс. Нали знаете, че ЦСКА като са се създавали е било същото... някакъв отбор, подкрепян от държавата, окрал всичко най-силно в първенството от по-слабите и т.н. Мисълта ми е, че механизма с Лудогорец и Литекс е един и същ, само времената са различни. Литекс успяхте да ги заличите, де... но вярвам, че ще се върнат един ден, не ми се вярва ей така да изчезнат.