Кобрата: Копирахме Тайсън, като започнахме с бокса

22:59
Кобрата: Копирахме Тайсън, като започнахме с бокса

"Моите впечатления от този човек не са от първата ни среща сега, а много отдавна", заяви най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев, който заедно с брат си Тервел бяха домакини на Майк Тайсън, пише "24 часа".

 

Кобрата разкри, че от малък се възхищава на Железния Майк. Той дори бе категоричен, че с брат му са копирали ударите и стойката на звездата. "Като започнахме да тренираме, той стана наш кумир. Бяхме на 14-15 г. и гледахме снимките му във вестниците. Опитвахме да копираме всяко негово движение на ринга, ударите му. И сега искам да изкажа огромната си благодарност, че прие поканата да гостува на България, където има толкова много почитатели", добави Кубрат.

 

Той подари на Тайсън позлатена реплика на Панагюрското съкровище, която е изработена за около 200 дни. "Това е подарък от целия български народ в знак на уважението ни към него", каза Кобрата, поднасяйки скъпия дар.

 

Тайсън не остана безразличен. "Знам, че в България има град, който е на 9000 години (има предвид Пловдив - б.а). Това е нещо невероятно, град, който е по-стар от цяла Африка например", заяви бившият хегемон в тежка категория.

 

Тервел също изненада легендата със страхотен подарък. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон бе подготвил два расови бели гълъба. Майк е пословичен с любовта си към тези птици и дори ги отглежда в дома си.

 

"Той видимо се развълнува, като видя гълъбите. Без да преувеличавам, прекара 10 минути с тях, говореше им. Явно успяхме да го докоснем, което много ни радва", заяви Тервел.

 

Сега пред братята възникна сериозен проблем - как пернатите да бъдат превозени до САЩ, тъй като режимът за внос на животни там е много строг. Тайсън обаче настоявал да ги вземе със себе си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация