Даниел Рикардо триумфира на "Сепанг"

12:09
Даниел Рикардо триумфира на "Сепанг"

С триумф на болидите на "Ред Бул" приключи старта от Формула 1 за Голямата награда на Малайзия, съобщава сайтът на Световния шампионат. Състезанието на пистата "Сепанг" бе спечелено от Даниел Рикардо. Той финишира с време от 1.37:12,776 часа. Втори, с изоставане от 2,443 секунди, остана съотборникът му Макс Верстапен. За място на почетната стълбичка се пребори и пилота на "Мерцедес" Нико Розберг. Той остана на 25,516 секунди след победителя.

 

Кими Райконен с "Ферари" завърши четвърти, а двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с "Макларън" остана на седмото място. Актуалният световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" водеше убедително колоната, но отпадна в 41-ата обиколка заради проблеми с двигателя на болида си. Четирикратният световен шампион Себастиян Фетел с "Ферари" отпадна още на първия завой на състезанието, след като се вряза в болида на Розберг.

 

В класирането при пилотите лидер е Нико Розберг с "Мерцедес" с 273 точки, следван от съотборника си Хамилтън с 265, Даниел Риокардо от "Ред Бул" със 179 и др.

 

При конструкторите начело е "Мерцедес" с 541 точки, пред "Ред Бул" с 313, "Ферари" е с 301 точки и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация