Григор Димитров се размина с финала в Чънду

15:21
Григор Димитров се размина с финала в Чънду

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира в Чънду, Китай, след като загуби на полуфиналите от испанеца Алберт Рамос-Виньолас с 6-7(6), 6-1, 6-7(3).

 

Двамата тенисисти направиха изключително здрав двубой, като си разменяха надмощието, но в крайна сметка 5-ят поставен в схемата Рамос надделя. Левичарят от Барселона нанесе първия удар в срещата, като проби в средата на първия сет, но Димитров моментално върна пробива. В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрек, в който Гришо водеше с 5-1 и с 6-3, но пропусна три поредни сетбола и неговият съперник стигна до успех с 8-6. Българинът отговори по най-добрия начин на разочарованието, като проби още в първия сет на втората част, а след това взе подаването на опонента си още два пъти, за да затвори сета с 6-1. Във втория гейм на решаващата част Димитров пропусна няколко възможности за пробив, а след това сам допусна такъв. След още няколко пропуснати възможности, българинът все пак успя да върне пробива и отново се стигна до тайбрек. В него Григор започна зле и загуби първите 4 точки, а скоро след това Рамос затвори мача след близо 3 часа игра и записа първа победа в третия мач срещу хасковлията.

 

С достигането си до полуфиналите в Чънду Димитров си осигури изкачване с едно място в световната ранглиста и от понеделник той ще се завърне в топ 20. През следващата седмица българският тенисист ще участва в силната надпревара в Пекин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
01.10.2016 23:35

Евала Грише!! Продължавай да се разминаваш, а ние ще продължаваме да те подкрепяме! Белким станеш като идола си, Федерер! *smile*

simon_66
01.10.2016 15:59

А Рамос не иска ли да спечели двубоя според теб..окей, загуби първия сет, след като годеше с 5:1 точки, но се завърна в него след като изоставаше с пробив.. след това разказа играта на Рамос във втория сет, явно, че беше ядосан от развоя на първия сет. В третия Григор можеше да пробие Рамос, но не успя, след това пък беше пробит. И както се очертаваше 6:4 за Рамос в третия сет, Григор върна пробива и вкара последния сет в тайбрек. Да, загуби го, след като Рамос показа по-добра игра, но Гришо демонстрира, че може да пробива опонентите си последните месеци в решителните моменти. Преди Григор допуснеше ли един пробив и се чудеше как ще успее да го върне до края на сета, сега има увереността, че може да направи дори моментален рибрейк след допуснат пробив. Проблем е, че не може да завършва в своя полза подобни мачове- върху това трябва да работят с Валверду- увереността в решителните точки на даден мач, там куца, както играта му, така и психически не може да издържи. И все пак се изкачва с 2 позиции и ще е номер 19 в света следващата седмица, а беше 40-ти, когато започнаха работата си с Валверду. Сами си правете изводите нагоре ли върви или надолу. Успех Гришо в Пекин следващата седмица- тръгнал си в правилната посока с точния човек. Сигурен съм,че в началото на следващата година ще се върнеш в топ 10 при мъжете!

MaLkO_LuD94
01.10.2016 16:03

На никъде не върви тъпче на едно място а го водеха за бъдещ номер 1 *thumb_up* За пореден път беше безобразен при точките за пробив за пореден път изпусна титла която не се виждаше как може да загуби *erm*

MaLkO_LuD94
01.10.2016 15:33

Личи си че е Българин способен е да се провали и от невъзможни ситуации *erm*